Blauwe hoody van biologische katoen

Living Crafts
LC_63843_blauw GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Blauwe dameshoody van biologische katoen

Dit wellness jack voor dames is gemaakt van zachte biologische katoen, met een capuchon die aan de binnenkant een gestreepte voering heeft. Het vest heeft ruime kangoeroe-zakken aan de voorzijde en een ritsluiting. Brede rib-boordjes aan de mouwen en de onderkant zorgen voor een perfecte fit. GOTS-gecertificeerd.

  • Melangekleur
  • Gestreepte voering
  • Kangoeroezakken


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Verving
Dit vest is in blauw-melange geverfd. Hierbij wordt een deel van de ruwe katoen blauw geverfd en vervolgens gemengd met naturelkleurige katoen. Hierdoor wordt een melangekleurig garen bereikt. Het voordeel is dat de kleurstof door deze techniek verder tot de vezel doordringt, wat zorgt voor een hogere kleurechtheid. De stof verbleekt dan minder snel als gevolg van wassen of licht.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het garandeert ook dat dit gestreepte shirt met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: blauw melange
Fabrikant: Living Crafts