bio mode van living crafts

DAMES- EN HERENKLEDING. BASICS VAN NATUURLIJKE MATERIALEN

"Ecologie en faire productie is ons hoogste gebod", zeggen ze bij Living Crafts. Dat dit niet zomaar een leuze is, kan je zien aan het gegeven dat bijna alle artikelen van dit Duitse merk een GOTS-label hebben. Zowel de kleding van biologische katoen, als die van of met (biologisch) linnen of wol. Maar die sociale insteek doet niets af aan het feit dat Living Crafts ook gewoon leuke kleding maakt voor een zeer redelijke prijs.


Biologische mode van Living Crafts bij Ecotex

Slow fashion

Living Crafts is een Duits merk, en richtte zich al op biologische kleding toen die nog vrijwel onbekend was. Sinds 1985 richt Living Crafts zich op het maken van duurzame kleding, in eerste instantie vooral op baby- en kinderartikelen en ondergoed. Dat is later uitgebreid naar bovenkleding en home-textiel. Het merk doet verwerpt Fast Fashion, de snelle mode die sommige merken ertoe brengt om aan de lopende band nieuwe en spotgoedkope collecties te maken. Daardoor kan je de modellen en kleuren die Living Crafts gebruikt een volgend jaar rustig opnieuw uit de kast pakken.

Bijna alle kleding van Living Crafts is GOTS gecertificeerd, wat wil zeggen dat het is geproduceerd volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Sinds 2016 is Living Crafts daarnaast lid van de Fair Wear Foundation. De kleding en accessoires worden gemaakt in bedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde productgroepen (bijvoorbeeld ondergoed, bovenkleding, sjaals). Deze bevinden zich in meerdere landen, met name echter in India, Litouwen en Turkije. Uit de rapportages die Living Crafts moet opstellen voor de Fair Wear Foundation komt naar voren dat met de meeste bedrijven een langdurige relatie bestaat, waarbij sprake is van een zeer geregeld contact.