Groene sjaal van merinowol

Aran Woollen Mills
AW_B411_groen
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Wollen Aran sjaal met kabelmotief

Een authentieke Ierse sjaal van zachte merinowol. De sjaal is gebreid van garens in verschillende kleuren groen, waardoor een melange-effect is verkregen. Het kabelmotief is min of meer het handelsmerk van het breiwerk in deze streek aan de Ierse westkust. De breedte van de sjaal is ca 24 cm en de lengte 140 cm.
  • zachte merinowol
  • melange-effect
  • kabelmotief


Aran Woollen Mills

De naam van de Ierse breierij Aran Woollen Mills waar deze groene sjaal is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van visserstruien, typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Het kenmerkende kabelmotief is ook in deze sjaal verwerkt. De huidige breierij is niet langer gevestigd op de eilanden maar probeert de oude traditie verder te laten leven. De moderne artikelen worden niet meer gemaakt van de hardere inheemse wol maar met zachte merinowol.

Draagcomfort

Deze sjaal is gemaakt van merinowol, de wol van het merinoschaap. Deze wol wordt door velen als de beste kwaliteit beschouwd. De dikte van wol wordt gemeten in micrometer (micron). Daarbij geldt: hoe fijner de vezel (hoe kleiner het micronage) hoe zachter de wol. Merinowol heeft vaak een micronage van minder dan 20, wat duidt op een zachte kwaliteit. Ter vergelijking, een mensenhaar heeft een gemiddelde dikte van meer dan 50 micron.
Wol heeft een groot isolerend vermogen, kan veel vocht opnemen zonder klam aan te voelen, is vuilafstotend en bijzonder elastisch.

Ecologie

Wol is een natuurlijke vezel en volledig biologisch afbreekbaar. Wol hoeft door zijn zelfreinigende vermogen niet vaak te worden gewassen, doorgaans is luchten voldoende en wollen producten gaan over het algemeen bijzonder lang mee.

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: mosgroen
Fabrikant: Aran Woollen Mills