Wanten van IJslandse wol

Island Wollparadies
IW_9014_zwart
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte wanten van IJslandse wol

Wanten van IJslandse wol, een kwaliteit die wat stugger aanvoelt dan de superzachte merinowol en perfect geschikt is voor handschoenen. De wanten hebben een vrij lange pols, dus bedekken ook nog een gedeelte van je onderarm. Je kan ze nog langer maken door de omslag terug te vouwen. Gemaakt in een smal ribbreisel.

 

  • IJslandse wol
  • Lange pols
  • Met omslag

IJslandse wol: licht en stevig

Het IJslandse schaap is een ras dat rond het jaar 1300 op het eiland werd ge├»ntroduceerd en zich sindsdien heeft aangepast aan het klimaat. Het heeft een dichte en goed isolerende onderwol en een bovenvacht van lange haren die beschermen tegen regen en sneeuw. In de garens worden deze twee woltypes gecombineerd, wat leidt tot een bijzondere kwaliteit: warm, licht en toch stevig.
De schapen worden in IJsland niet 'intensief' gehouden, maar lopen praktisch vrij rond en groeien als het ware wild op. Voor het wassen en ontvetten van de wol wordt gebruik gemaakt van warm bron/geiserwater dat een zodanige zachtheid heeft dat er maar weinig zeep en ontvettingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Materiaal: 100% IJslandse wol
Kleur: Zwart
Fabrikant: Island Wollparadies
Reinigen: handwas