Nachthemd van biologische katoen

Living Crafts
LC_5397_brass GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Geel-marine nachthemd van biologische katoen

Een vrouwelijk nachthemd met een ronde zoom voor fijne nachten. Het modieuze kleurdessin en details als de fijne ruches rond de halslijn maken van dit nachthemd een echte favoriet. De comfortabele fijnribstof van zachte biologische katoen (100%) omhult de huid en draagt bij aan een goede nachtrust. Het nachthemd valt ongeveer tot op de knieĆ«n en is GOTS-gecertificeerd.
  • zacht
  • mooi afgewerkte halsopening
  • dessin


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat dit nachthemd met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen is geverfd in deze kleuren brass en navy, want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Barolo
Fabrikant: Living Crafts
Reinigen: 40 graden
Keurmerk: GOTS