Dames zomerbroek van linnen en katoen

Living Crafts
LC_66517_zwart_GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Zwarte zomerbroek van biologisch linnen en biokatoen

Luchtige zwarte zomerbroek van linnen (55%) en katoen (45%)

Deze zomerse broek is elastisch aan de taille, die verder kan worden aangetrokken met een losse tailleband. De pijpen zijn aan de onderkant afgewerkt met een kleine omslag. Het artikel heeft steekzakken aan de zijkanten en opgestikte zakken aan de achterkant. De lichte materialen bieden een fijn draagcomfort en geven de broek een nonchalante en relaxte look. Zowel het linnen als de katoen zijn van biologische herkomst, het artikel is fair geproduceerd en GOTS gecertificeerd.

  • los taillebandje
  • zomers
  • steekzakken aan de zijkant

Zwarte damesbroek van biologisch linnen en biokatoen

... met een bandje om hem strakker aan te trekken

Zwarte damesbroek van linnen en katoen

Draagcomfort

Linnen is koel, ademend, en kleding die ervan is gemaakt heeft een lange levensduur. Met name in de zomer draagt het koel aanvoelende materiaal door zijn natuurlijke eigenschappen erg fijn. Linnen is minder elastisch dan bijvoorbeeld katoen, en zal daardoor sneller kreuken. Dat is met name het geval bij artikelen die zijn gemaakt van geweven linnen stof. Door de menging met katoen is de kreuk in deze broek erg beperkt. De menging met katoen heeft nog twee andere voordelen: het maakt de broek wat lichter dan wanneer deze van 100% linnen zou zijn gemaakt én ook wat goedkoper.

Ecologie

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant, een van de oudste cultuurgewassen op aarde. Mondiaal is Noord-West Europa nog steeds koploper op het gebied van de vlasteelt. Vlas is een relatief kleine en tengere plant maar enorm veelzijdig. Uit de zaadjes (lijnzaad) wordt olie geperst en de stengels kunnen worden verwerkt tot textiel.

Zowel het linnen als de katoen in deze broek zijn biologisch en de broek is GOTS-gecertificeerd. Dat betekent onder andere: geen bestrijdingsmiddelen op de planten, huidvriendelijke natuurlijke materialen, en fair gemaakt. Het betekent ook dat deze broek zwart is geverfd met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen.

Materiaal: 55% biologisch linnen, 45% biologische katoen
Kleur: zwart
Fabrikant: Living Crafts
Gerelateerde Producten