DAMESBROEKEN VAN BIOLOGISCHE KATOEN, HENNEP EN LINNEN

BROEKEN VAN NATUURLIJKE MATERIALEN. FIJN VOOR DE HUID... EN DE NATUUR

Slow fashion, fair gemaakt van natuurlijke materialen. Op deze pagina vind je relaxbroeken van zachte biologische katoen, maar ook zomerbroeken van honderd procent hennep, treggings en korte broeken.


Nieuw

Marlenebroek van hennep

Nieuw

Lichte marlenebroek van hennep

Zandkleurige dames zomerbroek van hennep

Zomerbroek van 100 procent hennep quarts-kleur

Donkerblauwe zomerbroek van 100 procent hennep

Mauvekleurige relaxbroek van biologisch katoen

Bruine zomerbroek van hennep

Witte zomerbroek van hennep

Nieuw

Zwarte tregging van biokatoen

Antracietkleurige damesbroek van hennep

Broek met een structuurmotief

Dames zomerbroek van linnen en katoen

Damesjeans van hennep en biokatoen

Zwarte legging van biologische katoen en hennep

Lichte zomerbroek van biologische katoen

Oranje broek met een structuurmotief

Sportieve broek van biokatoen

Steengrijze damesbroek van hennep

Tabakskleurige damesbroek van hennep

Trendy 7/8 damesbroek van biokatoen

Vrijetijdsbroek van hennep in lichte zandkleur

Wellnessbroek van biologische katoen

Bermuda van bio-linnen en biokatoen


SLOW FASHION-BROEKEN VAN ECOTEX

Ook jij hebt natuurlijk dagen waarop je geen jurk of een rok wil aantrekken en je liever kiest voor een broek. Je hebt ze in alle soorten en in alle materiaalsoorten. Kies je voor een broek van pure hennep dan kies je niet alleen voor een bepaald model maar ook voor een bijzonder materiaal met unieke eigenschappen dat speciaal aanvoelt. Misschien kies je voor het pure comfort van de wellnessbroeken van zachte biologische katoen, perfect om na het werk aan te schieten of voor de yoga. Draag je een broek naar het werk, dan zoek je waarschijnlijk naar een model met een zakelijke uitstraling, zoals een chino van fijne en gladde biokatoen. Is het een warme dag dan een luchtig model van linnen en biologische katoen perfect kunnen zijn.

Belangrijk is natuurlijk dat een broek prettig zit en dat hij je een fijn gevoel geeft. Dat heb je natuurlijk als hij je leuk staat, maar wellicht ook als je weet dat hij op een sociaal verantwoorde manier is gemaakt van natuurlijke materialen uit biologische teelt, dat er in het maakproces geen kinderarbeid aan te pas is gekomen, en dat er in het hele productieproces goed is gelet op het milieu.

Dat lijkt ons niet alleen een sociaal gegeven, maar ook een kwalitatief. De kwaliteit van een artikel wordt immers ook bepaald door de zorg waarmee dit is gemaakt, en dat begint al bij de verbouw van de planten waarvan de vezels worden gemaakt, de wijze waarop garens worden gesponnen en vervolgens geweven of gebreid en natuurlijk welke stoffen worden gebruikt voor het verven.

NATUURLIJKE VEZELS

De damesbroeken van ECOTEX zijn gemaakt van biologische katoen, van hennep, linnen of een menging van deze natuurlijke vezels. Waar mogelijk zijn de broeken GOTS-gecertificeerd. GOTS is een keurmerk dat in de hele wereld wordt gebruikt en dat in een recente test van de Duitse warenbond naar voren kwam als de meest betrouwbare certificering voor biologische textiel. Als je zeker wil zijn dat het materiaal waarvan je kleding is gemaakt voor minstens 70% van biologische herkomst is, dat de hele productie volgens fairtrade normen is gewerkt en ook de verdere verwerking milieuvriendelijk gebeurt, let er dan op dat het GOTS-label in de kleding is genaaid.

Er is een uitzondering: De broeken van hennep zijn nooit GOTS-gecertificeerd. Dat is te betreuren, maar GOTS-gecertificeerde hennep kleding is voor zover wij hebben kunnen achterhalen niet verkrijgbaar. De reden die door de hennep-producenten wordt gegeven is dat hennep altijd op een manier wordt geteeld die feitelijk biologisch is, ook al mag het dan niet deze naam hebben. Dat heeft te maken met de specifieke eigenschappen van de plant. Hennep heeft bijvoorbeeld geen natuurlijke vijanden in de vorm van vraatzuchtige insecten, zodat er geen gewasbeschermers nodig zijn. Daarnaast groeit de plant zo snel dat onkruid geen kans heeft en onkruidbestrijding niet nodig is. Hennep kleding is relatief duur omdat de verwerking moeilijk is. Een GOTS-certificering zou de kleding nog duurder maken, terwijl dat volgens de meeste merken die met hennep werken, feitelijk niets zou toevoegen.

ENKELE PLUSPUNTEN:

  • Gemaakt van natuurlijke materialen
  • Zoveel mogelijk uit biologische landbouw
  • Fair geproduceerd
  • Milieuvriendelijke productie
  • Uiteenlopende modellen en materialen