Wellnessbroek van biologische katoen

Living Crafts
LC_63221_stonegrey_GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Lichtgrijze wellnessbroek van biologische katoen

De perfecte wellnessbroek voor thuis, de yogalessen, of voor een ommetje met de hond. Gemaakt van sweatstof van zachte biologische katoen (100%). Boordjes van rib zorgen voor een hoog draagcomfort. De wijdte is verder te regelen met een koordje dat kan worden aangetrokken, en de broek heeft aan de zijkant twee zakken.Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Verving
Deze broek is geverfd in een grijsmelange kleur. Hierbij wordt een deel van de ruwe katoen grijs geverfd en vervolgens gemengd met naturelkleurige katoen. Hierdoor wordt een melangekleurig garen bereikt. Het voordeel is dat de kleurstof door deze techniek verder tot de vezel doordringt, wat zorgt voor een hogere kleurechtheid. De stof verbleekt dan minder snel als gevolg van wassen of licht.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het garandeert ook dat dit gestreepte shirt met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: stone grey
Fabrikant: Living Crafts
Gerelateerde Producten