BIOLOGISCH EN FAIRTRADE ONDERGOED VOOR DAMES

NATUUR- EN HUIDVRIENDELIJK DAMESONDERGOED

Kijk hier voor milieu- en huidvriendelijk damesondergoed en nachtkleding. Meestal gemaakt van biologische katoen, soms ook van andere natuurlijke materialen. Alle artikelen van biologische katoen zijn GOTS gecertificeerd.

Direct naar de verschillende categorie├źn


BH'S

  • Prettig te dragen door biologische kwaliteit
  • Huidvriendelijk
  • Gemaakt van biologische katoen


hemdjes

Onderhemdjes van huidvriendelijke biologische katoen.

ALLE ONDERHEMDJES ZIEN

Slips

Slips van biologische katoen, meerdere modellen, frisse kleuren.

ondershirts

Ondershirts met korte mouwtjes, gemaakt van biologische katoen

nachtkleding

Pyjama's en nachthemden van natuurlijke materialen

ALLE NACHTKLEDING ZIEN

sensitive

Ongeverfd en ongebleekt damesondergoed.Eco en fair geproduceerd ondergoed

De huid wordt wel beschouwd als het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Daarom is huidvriendelijke onderkleding van belang. De meeste slips, hemdjes en shirts zijn gemaakt van gecertificeerde biologische katoen. Dat betekent op de eerste plaats dat de katoenplanten biologisch zijn geteeld. Als biologische wol is gebruikt, wil dat zeggen dat deze wol afkomstig is van gecertificeerde biologische en diervriendelijke schapenhouderij. Dit betekent onder andere dat de wol mulesing-vrij is.

In biologische onderkleding, waarin wordt gewerkt met natuurlijke materialen, wordt zo weinig mogelijk gewerkt met elastaan. De rek en elasticiteit die soms wel gewenst is, moet dan op een andere manier worden gerealiseerd, bijvoorbeeld door rekbare breisels.

GOTS-gecertificeerd

Veel van het ondergoed op onze site is GOTS-gecertificeerd,wat betekent dat niet alleen de productie van de grondstoffen biologisch was maar dat ook in de verdere productieketen milieuvriendelijk en sociaal (fair trade) is gewerkt. Dit betekent onder andere:

  • eerlijke beloning voor de katoenboeren
  • goede sociale omstandigheden voor de makers van de producten
  • controle op ecologische eisen in het volledige productieproces.
  • alleen huid- en milieuvriendelijke verfstoffen worden toegestaan

GOTS is wereldwijd de belangrijkste certificering voor biologische textiel. Sommige artikelen zijn IVN-Best gecertificeerd. IVN is een vooral in Duitsland gehanteerde standaard, die op sommige gebieden nog iets strenger is dan GOTS.