JURKEN EN TUNIEKEN

Ontdek hier jurken en tunieken van biologische katoen, hennep, zijde of tencel. Natuurlijke materialen, vrouwelijk, met een mooie uitstraling, fair en milieuvriendelijk gemaakt. Al deze jurken zijn gemaakt van bijzondere materialen met hun eigen unieke eigenschappen, maar altijd huidvriendelijk en een groot draagcomfort biedend.


Zandkleurige jurk van hennep en biokatoen

Navyblauwe jurk van hennep en biokatoen

Tuniek van hennep en biokatoen in mintkleur

Tuniek van hennep en biokatoen in navykleur

Kaftan van biologische katoen

Overhemdjurk met floraal motief

Blouse-jurk van biolinnen en -katoen

Beige jurk van hennep en biologische katoen

Rose jurk van hennep en biologische katoen

Zomerjurk van hennep en biologische katoen

Gestreepte jurk van hennep en biokatoen

Chambray jurk van biologische katoen

Zomerjurk van biologische katoen en linnen

Zomerjurk van biologische katoen met een print


Weinig kledingstukken die zo vrouwelijk zijn als een jurk en waarmee je je vrouw-zijn zo kan benadrukken. Jurken maken je mooi, kleden af, geven je een vrij gevoel, zijn luchtig, geven bewegingsvrijheid. Logisch dat ze zo populair zijn.
Er is meer. Je wilt immers ook dat kleding comfortabel en aangenaam zit. Zonder dat het gaat irriteren of (nog erger) dat je er uitslag van krijgt. Ondanks hun uiteenlopende eigenschappen, dragen natuurlijke materialen altijd fijn omdat ze ademen en ze (in tegenstelling tot synthetische materialen) niet leiden tot een opgesloten gevoel, niet zweterig en onprettig.

Onze collectie brengt het gevoel dat natuurlijke materialen bieden nog een stapje verder, omdat er veel aandacht is gegeven aan de ecologie. Biologische katoen is misschien inderdaad een beetje zachter dan ‘conventionele’ katoen, zoals wel wordt gezegd, naar dat is niet alles. Biologische katoen geeft je ook de garantie dat er geen chemische onkruidbestrijders of insectenverdelgers zijn gebruikt. Dat is niet alleen belangrijk voor de mensen die de katoen moeten plukken maar ook voor de aarde, voor de insectenwereld, voor de biodiversiteit en dus ook voor ons, consumenten. Los daarvan bevat kleding van ‘gewone’ conventionele katoen nog steeds sporen van landbouwgif, met mogelijke allergieën als gevolg.

Global Organic Textile Standard

De kledingindustrie is een nog steeds groeiende massa-industrie geworden, met rampzalige gevolgen voor klimaat en welzijn. GOTS is een keurmerk dat zich inzet om dit tegen te gaan. Wat betekent dit eigenlijk?

Feitelijk heeft GOTS een heleboel eisen opgesteld waaraan bedrijven moeten voldoen op het gebied van een sociale- en milieuvriendelijke productie. Belangrijk is dat dit in de hele productieketen wordt doorgevoerd, en in de textielindustrie is die heel lang. Als één schakeltje in die lange keten niet gecertificeerd is of als daarin iets wordt gedaan wat niet conform deze eisen is, dan kan het eindproduct nooit GOTS-gecertificeerd zijn. Daarom is een jurk die is gemaakt van gecertificeerde biologische katoen niet per se GOTS-gecertificeerd. Dan is ergens in de keten iets gebeurd dat niet conform de GOTS-norm was. Van de andere kant hoeven dat geen grove misstappen te zijn. Hennep-textiel is bijvoorbeeld op dit moment nergens GOTS-gecertificeerd. Jurken met hennep zijn daardoor eigenlijk al automatisch niet gecertificeerd. Met een GOTS-certificering laat een bedrijf echter wel zien dat het serieus werk maakt van milieuvriendelijkheid. Elk product dat het maakt moet dan namelijk voldoen aan die eisen, en dat wordt ook gecontroleerd.  Ecotex (Ecological Textiles) is zo’n GOTS-gecertificeerd bedrijf.