damessokken van biologische katoen, wol en hennep

Ontdek hier damessokken van biologische katoen, wol en hennep. Alle sokken die je hier aantreft zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De verwerkte katoen is altijd van biologische herkomst, de wol is soms biologisch en soms 'conventioneel'. Met name in katoenen sokken is toch ook vaak elastaan verwerkt. Dit wordt gedaan om de sokken gemakkelijker in vorm te houden, en te voorkomen dat ze afzakken. Het percentage elastaan is altijd klein.Sokken zijn misschien niet zo'n heel erg sexy product, maar je hebt ze wél nodig, elke dag weer. Daarom is een goed 'voetklimaat' van groot belang. Je voeten staan immers letterlijk aan de basis van je lichaam: je staat erop, je loopt erop... Omdat er zo veel van je voeten wordt gevraagd zijn goede schoenen maar ook goede sokken belangrijk. Natuurlijke materialen hebben altijd het voordeel dat ze geen allergische reacties veroorzaken. Soms kan dat wel een gevolg zijn van de gebruikte verfstoffen of van andere hulpstoffen die in het productieproces zijn gebruikt. Vooral wanneer je allergisch bent, raden we daarom aan erop te letten of artikelen GOTS-gecertificeerd zijn. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel. Binnen de GOTS-regels is het gebruik van hulpstoffen die bekend zijn als allergeen verboden.


Bijzondere producten

Sinds 2005 staat Ecotex voor hoogwaardige textiele producten, gemaakt van natuurlijke vezels, fair geproduceerd en liefst van biologische herkomst.

Biologisch

De producten van Ecotex zijn waar mogelijk afkomstig uit biologische landbouw, waarin geen chemische onkruidverdelgers en insecticiden worden gebruikt en waarbij aandacht is voor energie- en watergebruik en dierenwelzijn.

GOTS

Ecotex is een GOTS-gecertificeerde webwinkel. GOTS is een certificering die garandeert dat in de volledige productieketen biologisch, fair en met zorg voor het milieu wordt gewerkt.