DAMESSOKKEN VAN BIOLOGISCHE KATOEN, WOL EN HENNEP

HUIDVRIENDELIJKE DAMESSOKKEN VAN NATUURLIJKE MATERIALENSokken van natuurlijke materialen

Sokken zijn misschien niet zo'n heel erg sexy product, maar je hebt ze wél nodig, elke dag weer. Daarom is een goed 'voetklimaat' van groot belang. Je voeten staan immers letterlijk aan de basis van je lichaam: je staat erop, je loopt erop... Omdat er zo veel van je voeten wordt gevraagd zijn goede schoenen maar ook goede sokken belangrijk. Belangrijk is met name dat sokken transpiratievocht gemakkelijk opnemen en afstaan. Natuurlijke materialen zijn daartoe beter in staat dan synthetische vezels. Enkele voordelen op een rijtje:

  • Natuurlijke materialen ademen
  • Beter voetklimaat
  • Biologisch afbreekbaar
  • Geen allergische reacties


GOTS-gecertificeerde sokken

Veel van onze sokken zijn GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel. Het garandeert bijvoorbeeld dat de gebruikte katoen werkelijk biologisch is geteeld en dat in het volledige productieproces wordt gewerkt volgens de hoogste sociale en ecologische normen. Dat betekent onder andere dat het aandeel elastaan in de sokken altijd zeer beperkt is, en ook dat in de productie geen schadelijke of allergene hulpmiddelen worden gebruikt.


Bijzondere producten

Sinds 2005 staat Ecotex voor hoogwaardige textiele producten, gemaakt van natuurlijke vezels, fair geproduceerd en liefst van biologische herkomst.

Biologisch

De producten van Ecotex zijn waar mogelijk afkomstig uit biologische landbouw, waarin geen chemische onkruidverdelgers en insecticiden worden gebruikt en waarbij aandacht is voor energie- en watergebruik en dierenwelzijn.

GOTS

Ecotex is een GOTS-gecertificeerde webwinkel. GOTS is een certificering die garandeert dat in de volledige productieketen biologisch, fair en met zorg voor het milieu wordt gewerkt.