NACHTKLEDING VAN BIOLOGISCHE KATOEN

NACHTKLEDING VOOR DAMES, VAN BIOKATOEN, BIOLOGISCHE WOL EN ZIJDE

Nachtkleding van 'ademende' natuurlijke materialen van biologische herkomst. Huidvriendelijk, sociaal en fair gemaakt en geproduceerd volgens de hoogste ecologische normen.


Nieuw

Nachthemd van hennep en biokatoen

Slaapshirt van biokatoen

Slaapshirt van biokatoen met print

Geruite slaapshort van biokatoen

Dames slaapbroek - hennep en biokatoen in naturelkleur

Slaapbroek van hennep en biokatoen

Blauwe pyjama van biologische katoen

Pyjama van biologische katoen in naturelkleur

Groene pyjama van biologische katoen

Nachthemd van biologische katoen in retro-stijl

Nachthemd van biologische katoen in retrostijl

Nachthemd van honderd procent biokatoen naturelkleur

Navyblauw nachthemd van biologisch katoen

Badstof pyjama van biokatoen in honingkleur

Rode badstof damespyjama van biokatoen

Slaapshirt van biologische katoen

Pyjama van biokatoenen flanel


Nachtkleding van Ecotex

Om ’s morgens weer fit en energiek te kunnen beginnen aan een nieuwe dag is een goede nachtrust noodzakelijk. Niet alleen het aantal slaapuren is daarbij belangrijk, maar ook een goede, diepe slaap. Anders gezegd, het gaat niet alleen om de kwantiteit maar ook om de kwaliteit. Juist daarom is goede nachtkleding van groot belang. Die moet prettig zitten, fijn aanvoelen en je niet belemmeren in je bewegingen.

Het materiaal waarvan nachtkleding is gemaakt speelt daarbij een belangrijke rol. Tijdens je slaap staat een aantal lichaamsfuncties weliswaar op een lager pitje dan overdag, maar toch is je lichaam nog aan het werk. Zo verlies je elke nacht een niet geringe hoeveelheid vocht door transpiratie. Omdat je niet wil baden in je eigen zweet is het van belang dat dit vocht goed wordt opgenomen door je nachtkleding (en beddengoed) en dat het vervolgens ook snel verder wordt getransporteerd naar de buitenlucht.

Waarom nachtkleding van natuurlijke, biologisch gecertificeerd materialen?

  • Natuurvezels ‘ademen’, terwijl kleding van synthetisch materiaal ons vaak juist een opgesloten gevoel geeft. Zo is het vochtopnemende vermogen van synthetische vezels zeer beperkt. Waar droge wol ongeveer dertig procent van zijn eigen gewicht aan vocht opneemt voordat het nat aanvoelt en katoen iets meer dan twintig procent is dat voor de meeste synthetische vezels ongeveer één procent. Dat steeds meer mensen tegenwoordig een allergie lijken te ontwikkelen voor synthetische vezels, is mogelijk een gevolg van het niet-ademende karakter ervan.
  • Nachtkleding draag je meestal direct op de huid, dus wil je dat het prettig aanvoelt. Zachtheid is een belangrijk kenmerk van biologische katoen, maar er is meer... Biologische katoen wordt tijdens de teelt niet bewerkt met schadelijke pesticiden en andere chemische middelen. Voor GOTS-gecertificeerde artikelen geldt dit ook voor de verdere productie. Ook daar mogen geen schadelijke chemische middelen worden gebruikt.
  • Biologische kleding betekent ook dat zorg wordt besteed aan de verfstoffen. Binnen de belangrijkste certificering voor biologische textiel (GOTS) zijn alleen milieuvriendelijke kleurstoffen toegestaan, die bovendien niet bekend mogen staan als veroorzakers van allergische reacties. 
GOTS-certificering

De meeste kleding bij Ecotex voldoet aan de hoogste eisen voor ecologische en sociale productie, zoals die zijn vastgelegd in de GOTS-certificering. Dat betekent dat niet alleen biologisch geteelde vezels worden gebruikt, maar dat in het hele productieproces milieuvriendelijk wordt gewerkt. Tevens is het GOTS-keurmerk je garantie dat de mensen die je kleding hebben gemaakt dit hebben gedaan in goede arbeidsomstandigheden en voor een fair loon. Ecotex is zelf een GOTS-gecertificeerde webwinkel.