Gestreepte jurk van hennep en biokatoen

HempAge
HA_DH175
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Gestreepte zomerjurk van hennep en biologische katoen

Gestreepte, geweven zomerjurk van hennep (55%) en biologische katoen (45%). Dit is een vrij lange jurk, die tot over de knieĆ«n reikt. In het dessin wisselen donkergrijze, naturelkleurige, lichtgrijze en blauwe strepen elkaar af. De jurk heeft korte mouwtjes, en rond de taille is een elastische band verwerkt. De jurk wordt gesloten met een ceintuurtje.

  • hoog percentage hennep
  • zomers design
  • vegan

Draagcomfort
Zowel biologische katoen als hennep zijn materialen die prettig aanvoelen en die direct op de huid gedragen kunnen worden. Beide zijn op milieuvriendelijke manier geteeld en geproduceerd, waardoor ze tevens huidvriendelijk zijn. Omdat hennep een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt het altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.Hennep is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat weefsels met hennep eerder kreuken.

Herkomst van de materialen
De hennep komt uit Noord-China, de biologische katoen uit India. De verwerking van de vezels (spinnen, verven, weven) vond plaats in China in een fabriek die is aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Daar is de jurk ook geconfectioneerd.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van chemische insecticiden en onkruidbestrijders. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is niet toegestaan.Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De hennep voor deze jurk is daarom (zoals bijna overal) geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. De leverancier noemt dit "conform biologische teelt".

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: Meerkleurig gestreept
Fabrikant: HempAge
Gerelateerde Producten