Top van biologische katoen

Continental Clothing
CC_EP17_zwart GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Zwart topje van biologische katoen

Klassieke damestop van gekamde biologische katoen. Een zomers product dat is gemaakt van een fijne en lichte single jersey (130 gr/m2).
Het artikel is GOTS-gecertificeerd, wat je garantie is voor biologische landbouw en tevens dat er in de gehele productieketen is gewerkt volgens hoge sociale normen.
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de verfstoffen die zijn gebruikt om deze top zwart te verven.

Herkomst van de materialen
Deze top is gemaakt van Indiase biologische katoen en is daar ook verder verwerkt: spinnen, breien, verven en confectie zijn samengebracht in één bedrijf (verticale integratie) in Tamil Nadu, Zuid-India. Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. In de productie van deze shirts wordt tevens veel aandacht besteed aan de CO2-reductie.


GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze top is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Daarnaast heeft het merk (Continental Clothing) de gedragscode van de Fair Wear Foundation getekend, wat betekent dat wordt toegezien op een goed sociaal beleid in de fabrieken en ateliers waar de kleding wordt geproduceerd. Dus: geen kinderarbeid of gedwongen arbeid, goede arbeidsomstandigheden, en faire beloning.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: zwart
Fabrikant: Continental Clothing