Fleece van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS003_9 indigo GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Aan twee kanten geruwde fleece van biologische katoen

Fleece voor het maken van vrijetijdskleding of interieurproducten
Indigoblauwe fleece van biologische katoen. De stof voelt superzacht aan en is gemakkelijk te verwerken. Het doek is aan twee kanten mechanisch geruwd, wat er extra isolerende eigenschappen aan geeft. Dit is een ideaal alternatief voor fleece-stoffen die meestal worden gemaakt met polyester.
Het doek is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zowel om kleding van te maken als voor interieurproducten als plaids of dekens. Door zijn goede isolerende eigenschappen in vergelijking met zijn gewicht, is het materiaal bijzonder geschikt om er bijvoorbeeld vrijetijds-kleding als vesten van te maken.

  • zacht en toch stevig
  • goede isolerende eigenschappen
  • GOTS-gecertificeerd

Fleece
Fleece is een soort doek dat vanwege zijn goede isolerende eigenschappen ook wel polar fleece of polar wool wordt genoemd. Het is een gebreid doek, dat wordt gemaakt van luchtig gesponnen garens. Na het breien wordt fleece altijd voorgewassen, waardoor het aanzienlijk krimpt. Vervolgens wordt het doek aan twee zijden geruwd. Hierdoor neemt het volume van de stof toe en worden ook de isolerende eigenschappen vergroot. Door dit tweezijdige ruwen onderscheidt fleece zich van sweatstoffen, die maar aan één kant zijn opgeruwd.
De naam fleece komt eigenlijk uit de synthetische vezel-industrie en is oorspronkelijk een geheel van polyester gemaakt doek. Inmiddels is echter duidelijk geworden dat met name synthetische fleece een milieuprobleem vormt omdat bij elke wasbeurt microplastics vrijkomen, die worden beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van de 'plastic soep'.
Deze fleece is op dezelfde manier gemaakt als de synthetische, maar dan van natuurlijke materialen en zonder polyester.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
STOFSOORT:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% biologische katoen
155 cm
280 gr/m2
gebreid en aan twee zijdes geruwd
fleece
ca. 7% in beide richtingen
Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 280 gr/m2
Kleur: blauw