Chambray van tencel en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW032
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Blauwe chambray van tencel en biologische katoen

Chambray van tencel/biologische katoen voor het maken van bijvoorbeeld shirts, rokjes, jurken en blouses
Lichtgewicht chambray (135 gr/m2) van tencel (60%) en biologische katoen (40%). Het materiaal heeft een natuurlijke glans, voelt zacht aan en heeft een luxueuze uitstraling. Chambray is een geweven stof waarbij de kleur van de ketting en de inslag verschillend is. Hierdoor ontstaat een mooi effect.

  • luxueuze look and feel
  • zacht op de huid
  • tijdloze blauwe kleur

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
STOFSOORT:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

60/40% tencel/biologische katoen
160 cm
135 gr/m2
geweven (platbinding)
chambray
ca. 3% in beide richtingen

Draagcomfort
Tencel is zacht en glad. Daarom wordt het soms vergeleken met zijde. Zowel tencel als biologische katoen voelen comfortabel aan en kunnen direct op de huid worden gedragen. Dat geldt ook voor deze materialenmenging.

Herkomst van de materialen
De eucalyptus wordt volgens leverancier Lenzing conform FSC-normen geteeld. De biologische katoen is afkomstig uit Turkije (Egeische biologische katoen). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur en goede verwerkbaarheid. De stof is ook in Turkije geweven en afgewerkt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden. De eucalyptus waarvan tencel wordt gemaakt wordt geteeld conform FSC-normen en in een nagenoeg gesloten systeem verpulpt. Volgens Lenzing, de Oostenrijkse firma die tencel ontwikkelde, worden de gebruikte chemicaliĆ«n voor 99% hergebruikt.

Materiaal: 60/40% tencel/biologische katoen
Gewicht: 135 gr/m2
Kleur: blauw