Zwarte single jersey van tencel

Ecological Textiles
ET_TKS001_5 black
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte single jersey van tencel

Single jersey van 100% tencel voor het maken van shirts, blouses, jurken, rokken etc.
Een comfortabele, zachte en gladde stof die mooi valt en die direct op de huid gedragen kan worden. Deze halfzware stof (165 gr/m2) heeft een zachte glans, is niet doorzichtig en is perfect voor het maken van verschillende soorten kledingstukken.
Tencel heeft een zijde-achtige, luxueuze uitstraling. Deze single jersey is in Turkije geproduceerd.

  • soepel vallend
  • luxueuze uitstraling
  • voor meerdere soorten kleding geschikt

Kleuren van deze stof

Witte single jersey van tencel
Taupe single jersey van tencel
Zwarte single jersey van tencel

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
STOFSOORT:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% tencel
170 cm
165 gr/m2
gebreid
single jersey
ca. 6% in de breedte, 0% in de lengte

Draagcomfort
Tencel is zacht en glad. Daarom wordt het soms vergeleken met zijde. Het voelt prettig aan en kan direct op de huid worden gedragen.

Herkomst van de materialen
Tencel is een door mensen gemaakte vezel, feitelijk een soort viscose die is gemaakt van eucalyptushout.  Volgens Lenzing, de Oostenrijkse firma die tencel ontwikkelde, wordt het eucalyptushout conform FSC-normen geteeld. De stof is in Turkije gebreid en afgewerkt.

Ecologie
Het eucalyptushout waarvan tencel wordt gemaakt, wordt chemisch verpulpt, zoals ook gebeurt met andere viscose. Het baanbrekende aan tencel is dat dit gebeurt in een nagenoeg gesloten systeem. Volgens Lenzing, de Oostenrijkse firma die tencel ontwikkelde, worden de gebruikte chemicaliĆ«n voor 99% hergebruikt. Tencel laat zich bijzonder gemakkelijk verven, wat verfstof en water bespaart.

Materiaal: 100% tencel
Gewicht: 165 gr/m2
Kleur: zwart