Merinowollen herentrui met kabelmotief

Aran Woollen Mills
AW_B689
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Antracietkleurige merinowollen trui met kabelmotief

Antracietkleurige wollen trui met een ronde hals
Trui van 100% merinowol met de kenmerkende kabelmotieven van de Aran Islands. De trui is dik gebreid, het kabelpatroon loopt door over het achterpand en hij heeft een ronde hals.

  • honderd procent merinowol
  • Aran kabelmotieven
  • hoog sluitende kraag


Aran Sweaters

De naam van de Ierse breierij Aran Woollen Mills waar deze gele trui is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Gezegd wordt dat deze motieven verwezen naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Traditioneel zou iedere vissersfamilie een eigen kabelmotief hebben gebruikt om drenkelingen gemakkelijker te kunnen identificeren aan de hand van hun kleding.
De moderne truien worden niet meer gemaakt met de inheemse wol maar met zachtere merinowol.

Draagcomfort

Deze trui is gemaakt van merinowol, de wol van het merinoschaap. Het is een beetje hoe je er tegenaan kijkt, maar door velen wordt merinowol als de beste kwaliteit beschouwd. De dikte van wol wordt gemeten in micrometer (micron), en hoe fijner de vezel (hoe geringer de micrometer) hoe zachter de wol. Merinowol heeft vaak een micronage van minder dan 20, wat duidt op een zachte kwaliteit. Ter vergelijking, een mensenhaar heeft een gemiddelde dikte van meer dan 50 micron.
Wol zorgt voor een balans tussen lichaamstemperatuur en omgevingstemperatuur en wordt daarom ook wel een 'ademend' materiaal genoemd. De vezel heeft een groot isolerend vermogen, kan veel vocht opnemen zonder klam aan te voelen, is vuilafstotend en bijzonder elastisch.

Ecologie

Wol is een natuurlijke vezel en volledig biologisch afbreekbaar. Wol hoeft door zijn zelfreinigende vermogen niet vaak te worden gewassen, doorgaans is luchten voldoende en wollen producten gaan over het algemeen bijzonder lang mee. Omdat wol een bijzonder elastische vezel is, hoeft deze trui niet gestreken te worden.


Alles zien van dit merk

Het Ierse merk Aran Woollen Mills maakt zowel kleding als accessoires van wol, voor zowel dames als heren. Kijk hier voor een overzicht van de producten in de Ecotex webshop.

Materiaal: 100% merinowol
Kleur: Antraciet
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Gerelateerde Producten