Zwarte sweater van biologische katoen

Continental Clothing
CC_EP65_zwart_ds
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Zwarte sweater van 100 procent biologische katoen

Prettig aanvoelende trui van een stevige kwaliteit sweat-stof uit biologische katoen (3 draads-garen, 280 g/m2). De geruwde binnenkant zorgt voor extra comfort. Met een ronde hals, raglan-mouwen, en boordjes aan onderkant en aan de mouwen. GOTS-gecertificeerd.
Houd er bij het kiezen van de maat rekening mee dat het model unisex is.

  • Prettig aanvoelend
  • Mooie dikke kwaliteit
  • Raglan-mouwen

Herkomst van de materialen
Deze sweater is gemaakt van Indiase biologische katoen en is ook gemaakt in India: spinnen, breien, verven en confectie zijn samengebracht in één bedrijf (verticale integratie) in Tamil Nadu, Zuid-India. De trui is zwartgeverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, die voldoen aan de eisen van de biologische GOTS-standaard. Het gebruik van hulpstoffen die bekend zijn als allergeen is door GOTS niet toegestaan.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. In de productie van deze shirts wordt tevens veel aandacht besteed aan de CO2-reductie.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze top is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Daarnaast heeft het merk (Continental Clothing) de gedragscode van de Fair Wear Foundation getekend, wat betekent dat wordt toegezien op een goed sociaal beleid in de fabrieken en ateliers waar de kleding wordt geproduceerd. Dus: geen kinderarbeid of gedwongen arbeid, goede arbeidsomstandigheden, en faire beloning.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: zwart
Fabrikant: Continental Clothing
Gerelateerde Producten