Lange onderbroek van biologische wol en zijde

Living Crafts
LC_4768 petrol
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Lange onderbroek van biologische wol en zijde in petrol-kleur

Petrolkleurige lange onderbroek van biologische wol en zijde

Deze aansluitende lange onderbroek is gemaakt uit een menging van hoogwaardige biologische merinowol (70%) en zijde (30%). Kleur: petrol (groen/grijzig blauw). Functioneel en prettig draagbaar thermo-ondergoed dat is gemaakt in een fijn ribbreisel (180 gr/m2) van huidvriendelijke natuurlijke materialen. Het artikel heeft geen zijnaden. De onderbroek is GOTS-gecertificeerd (Made with Organic), heeft een gulp en hoge boordjes aan de enkels.

  • Machinewasbaar
  • Hoogwaardige huidvriendelijke materialen
  • Geen zijnaden


Draagcomfort
Deze wol van de fijnste kwaliteit (merino) en in een menging met zijde, kan direct op de huid worden gedragen. Ondergoed van wol en zijde ondersteunt een gezond huidklimaat. Wol is de meest elastische natuurlijke vezel, heeft een goed isolerend vermogen en draagt eraan bij dat de lichaamstemperatuur op een prettig niveau blijft. Daarnaast neemt wol gemakkelijk lichaamsvocht op en geeft het dit ook weer gemakkelijk af aan de lucht.

Herkomst van het materiaal
Voor deze petrolkleurige onderbroek is merinowol gebruikt, afkomstig van het merinoschaap. Merinowol wordt bijzonder gewaardeerd om zijn fijnheid en zachtheid. De merinowol in dit artikel komt uit Zuid-Amerika (Patagoniƫ) en is van biologische herkomst. In biologische veeteelt is er onder andere extra aandacht voor dierenwelzijn. Mulesing is daarbij verboden.
De zijde is 'conventioneel'. GOTS-gecertificeerde biologische zijde is weliswaar op de markt, maar in slechts zeer geringe hoeveelheden.
Het artikel is 'Made in Europe'. Dat wil zeggen dat het in Europa is geconfectioneerd, dat de wol hier wasbaar is gemaakt, en ook dat het verven hier plaatsvond.

GOTS-gecertificeerd
Dit artikel is door GOTS-gecertificeerd als 'Made with Organic'. Deze kwalificatie heeft te maken met de materiaalsamenstelling. Ondergoed dat voor minstens 92% wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde materialen krijg de kwalificatie 'Organic'. Omdat in dit artikel 30% niet gecertificeerde zijde is verwerkt, krijgt het de kwalificatie 'Made with Organic' aan gegeven.
 


WASBARE WOL

Wolvezels zijn net als mensenharen niet glad maar hebben een ruw oppervlak van microscopisch kleine schubjes. Door wol in zeepwater te wassen (een proces van beweging, schuren en wringen) gaan deze kleine schubjes als het ware in elkaar haken, met als gevolg dat het artikel kan krimpen en vervilten. Daarom kunnen de meeste artikelen van wol alleen op de hand en zeer voorzichtig worden gewassen.
Om wollen kleding toch machinewasbaar te maken, zijn er technieken ontwikkeld om de wolvezels gladder te maken zodat de vezeltjes niet in elkaar gaan haken. De meest gebruikte methode is een behandeling met chloor waarna er een coating om de vezels wordt aangebracht, feitelijk een soort plastic. Dat is niet alleen een vervuilend proces, de vraag is ook in hoeverre dan nog sprake is van een natuurproduct. In ieder geval is deze techniek is niet toegestaan voor biologisch gecertificeerde producten.
Daarvoor in de plaats zijn er nu echter ook een milieuvriendelijke methode ontwikkeld waarmee wol wasbaar kan worden gemaakt en die ook past binnen de GOTS-standaard. Deze methode ('Superwash') is op de wol in dit artikel toegepast, waardoor dit in de machine kan worden gewassen (wolwasprogramma 30 graden).


Materiaal: 70/30% biologische wol/zijde
Kleur: petrol
Fabrikant: Living Crafts