Damesshirt van biokatoen met lange mouwen

Living Crafts
LC_63893 zwart
    Levertijd:normaliter 1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwart/gebroken wit gestreept shirt van biokatoen

Een gemakkelijk te combineren shirt met een streepdessin, gemaakt van een zachte en prettig aanvoelende fijnrib van 100% biologische katoen. Het kleine opstaande kraagje geeft er een leuk accent aan, en voelt fijn aan. Gemaakt in de kleurencombinatie zwart/creme (gebroken wit). Het shirt is vegan geproduceerd en GOTS gecertificeerd.

  • Gemakkelijk te combineren
  • Opstaand kraagje
  • Fijnrib van biologische katoen

Zwart-creme gestreept damesshirt van biologische katoen

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat dit zwart-wit gestreepte shirt met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Zwart/creme
Fabrikant: Living Crafts