Zwarte herenjeans van biologische katoen

Living Crafts
LC_63541_zwart
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Herenjeans van biologische katoen

Zwarte herenjeans van biologische katoen, gemaakt in het klassieke five pocket model. Gemaakt van biologische katoen (98%) en een klein aandeel elastaan (2%). De jeans heeft rechte pijpen, een ritssluiting en een licht verwassen uiterlijk.
Fair en vegan geproduceerd in TunesiĆ«, GOTS-gecertificeerd.

  • Biologische katoen
  • Klassieke Five Pocket
  • Vegan


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze broek is gemaakt in TunesiĆ« en GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat de garens waarvan de broek is geweven met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen zijn geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 98% biologische katoen/2% elastaan
Kleur: zwart
Fabrikant: Living Crafts
Gerelateerde Producten