Mangogeel dames T-shirt

Continental Clothing
CC_EP02 mango
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Mangogeel dames T-shirt van biologische katoen

Klassiek dames T-shirt van biologische katoen
Vrouwelijk T-shirt van biologische katoen, gemaakt van een lichte jersey van 145 gr/m2. Het shirt heeft korte mouwen en een ruime halsopening.Herkomst van de materialen
Dit T-shirt is gemaakt van Indiase biologische katoen en is daar ook verder verwerkt: spinnen, breien, verven en confectie zijn samengebracht in één bedrijf (verticale integratie) in Tamil Nadu, Zuid-India. Het shirt is lichtblauw geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, die voldoen aan de eisen van de biologische GOTS-standaard. Het gebruik van hulpstoffen die bekend zijn als allergeen zijn door GOTS niet toegestaan.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. In de productie van deze shirts wordt tevens veel aandacht besteed aan de CO2-reductie.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze top is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Daarnaast heeft het merk (Continental Clothing) de gedragscode van de Fair Wear Foundation getekend, wat betekent dat wordt toegezien op een goed sociaal beleid in de fabrieken en ateliers waar de kleding wordt geproduceerd. Dus: geen kinderarbeid of gedwongen arbeid, goede arbeidsomstandigheden, en faire beloning.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: mango
Fabrikant: Continental Clothing
Gerelateerde Producten