Lichtroze damestrui van merinowol

Aran Wool
AW_B951-402
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Damestrui van superzachte merinowol

Lichtroze damestrui van honderd procent merinowol. De trui heeft een ronde hals met aangebreide kraag en een over de rug en mouwen doorlopend kabelmotief. De breierij gebruikt voor deze truien merinowol die afkomstig is uit Zuid-Amerika en soms uit Portugal. Deze trui is gemaakt van kortere en fijnere wolvezels en is daardoor wat zachter dan gebruikelijk. Ook het prikken zal daardoor wat minder zijn. Producent Aran Wool spreekt zelf van 'Super Soft merino'.

Aran Sweaters

De naam van de Ierse breierij Aran Woolen Mills waar deze trui is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne truien worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol.Alles zien van dit merk

Het Ierse merk Aran Woollen Mills maakt zowel kleding als accessoires van wol, voor zowel dames als heren. Kijk hier voor een overzicht van de producten in de Ecotex webshop.

Maat roze Aran Sweater
Materiaal: 100% wol
Kleur: Roze
Fabrikant: Aran Wool