Damestrui van wol en hennep

HempAge
HA_LZ396 grit
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Zandkleurige damestrui van wol, hennep en biokatoen

Mooi afgewerkte damestrui (normal fit) met een grote schipperskraag die desgewenst kan worden dichtgeritst tot een col. De trui is dubbelzijdig gebreid met fijne garens en heeft een buitenkant van 100 procent wol en een binnenkant die bestaat uit een menging van hennep en biologische katoen. De trui voelt zacht en warm aan. Hij is afgewerkt met rib-boordjes aan de uiteinden van de mouwen en aan de onderkant. Rond de ritssluiting is ter decoratie een bredere steek toegepast. De ritssluiting bevat geen nikkel.

De wol in de trui is merinowol, gegarandeerd mulesingvrij.


Trui met een buitenkant van wol en biokatoen/hennep aan de binnenkant

Over de wol
Wol is een proteïnevezel die lijkt op menselijk haar en wordt al sinds de prehistorie gebruikt om kleding van te maken. Wol werkt vochtregulerend: het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Daarnaast is wol isolerend en ademend, van nature vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten.

Herkomst materialen
De wol is van conventionele herkomst, maar is duurzaam geproduceerd volgens de internationale Responsible Wool Standard (RWS). Daarbij is geen mulesing toegepast, de producent heeft daarvoor een certificering.
De hennep is geteeld in China, de katoen werd biologisch geteeld in India. Hennep wordt overal ter wereld conform biologische landbouwprincipes geteeld. Verwerking van de hennep en biologische katoen gebeurt in China. Producent HempAge is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Damesmaten HempAge
Materiaal: 68/18/14% wol/hennep/biologische katoen
Kleur: Zand
Producent: HempAge