Beige melange T-shirt biologisch katoen

Serendipity
SE_M212 oat
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Beige-melange dames T-shirt van biologische katoen

T-shirt met korte mouwen en een ronde halslijn. Het artikel heeft een klassieke, relaxte fit en is gemaakt uit een fijne rib van honderd procent biologische katoen. De kleur is een lichtbruine melange (oat, haver).


Beige-melange T-shirt van biologische katoen

GOTS-Gecertificeerd

Dit beige melange shirt is GOTS-gecertificeerd. GOTS is de belangrijkste en wereldwijd geldende certificering voor biologische textiel. De GOTS certificering is je garantie dat het artikel is gemaakt van (in dit geval) katoen van biologische herkomst en dat ook in de verdere productie (bijvoorbeeld spinnen, verven, breien, confectie - eigenlijk het volledige proces tot en met het inpakken) gebeurt volgens de hoogste ecologische richtlijnen. Bovendien heeft GOTS ook een belangrijke sociale insteek, wat betekent dat er wordt gelet op de arbeidsomstandigheden. Ecotex is zelf een GOTS-gecertificeerde webwinkel. Lees hier meer over GOTS.

Over het merk Serendipity

Serendipity Organics is een Deense ontwerpstudio die in 2003 werd opgericht en die zich heeft gespecialiseerd in baby- en kinderkleding, dameskleding en daarnaast een collectie beddengoed en kleinere accessoires heeft. Honderd procent biologische katoen en GOTS-gecertificeerd.

Serendipity stelt zich ten doel om tijdloze artikelen te maken, die langer dan een seizoen meegaan. Het bedrijf is GOTS-gecertificeerd, werkt alleen met biologische katoen en biologische wol en maakt twee collecties per jaar. Het is derhalve een voorbeeld van een 'slow fashion'-bedrijf. Serendipity ('toevalstreffer') is weliswaar een Deens bedrijf maar dat betekent tegenwoordig dat in het land van herkomst de ontwerpen worden gemaakt en dat de verkoop en marketing vanuit hier plaatsvindt. De productie vindt plaats in India, in GOTS-gecertificeerde bedrijven.

Alles zien van Serendipity

Bekijk hier alle artikelen van Serendipity in de Ecotex webshop

Maten Serendipity
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Beige
Producent: Serendipity