Kaftan van biologische katoen

Serendipity
SE_3886
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Beige kaftan van biokatoen met fijn ruitjesdessin

Fijne zomerse kaftan voor dames in een lichte seersucker stof met een bescheiden ruitje van lichtbruin, strogeel en licht mistig blauw. De kaftan heeft een ronde hals en kleine zeeschelpknopen (paarlemoer) aan de manchetten en aan de voorkant. Heerlijk voor warme zomerdagen. GOTS gecertificeerd en van 100% biologisch katoen.

Een ‘seersucker’ is een licht gerimpelde stof, met een wat gebobbelde textuur. Dit effect wordt op de weefmachine gecreëerd door de kettinggarens (in de lengte van de stof) op verschillende spanning aan te binden. Typisch voor de seersucker is verder het ingeweven gestreepte of (zoals hier) geruite dessin.

De stof blijft goed in vorm en staat bekend als licht en prettig te dragen op warme dagen.


Kaftan van biologische katoen
Kaftan van biologische katoen
Kaftan van biologische katoen
Kaftan van biologische katoen

GOTS-Gecertificeerd

Deze kaftan is GOTS-gecertificeerd. GOTS is de belangrijkste en wereldwijd geldende certificering voor biologische textiel. De GOTS certificering is je garantie dat het artikel is gemaakt van (in dit geval) katoen van biologische herkomst en dat ook in de verdere productie (bijvoorbeeld spinnen, verven, breien, confectie - eigenlijk het volledige proces tot en met het inpakken) gebeurt volgens de hoogste ecologische richtlijnen. Bovendien heeft GOTS ook een belangrijke sociale insteek, wat betekent dat er wordt gelet op de arbeidsomstandigheden. Ecotex is zelf een GOTS-gecertificeerde webwinkel. Lees hier meer over GOTS.

Over het merk Serendipity

Serendipity Organics is een Deense ontwerpstudio die in 2003 werd opgericht en die zich heeft gespecialiseerd in baby- en kinderkleding, dameskleding en daarnaast een collectie beddengoed en kleinere accessoires heeft. Honderd procent biologische katoen en GOTS-gecertificeerd.

Serendipity stelt zich ten doel om tijdloze artikelen te maken, die langer dan een seizoen meegaan. Het bedrijf is GOTS-gecertificeerd, werkt alleen met biologische katoen en biologische wol en maakt twee collecties per jaar. Het is derhalve een voorbeeld van een 'slow fashion'-bedrijf. Serendipity ('toevalstreffer') is weliswaar een Deens bedrijf maar dat betekent tegenwoordig dat in het land van herkomst de ontwerpen worden gemaakt en dat de verkoop en marketing vanuit hier plaatsvindt. De productie vindt plaats in India, in GOTS-gecertificeerde bedrijven.

Alles zien van Serendipity

Bekijk hier alle artikelen van Serendipity in de Ecotex webshop

Maattabel Serendipity
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Bruin
Producent: Serendipity