Wit T-shirt met V-hals

Continental Clothing
CC_EP03 wit
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Wit T-shirt van biologische katoen met V-hals

Wit T-shirt van biologische katoen in een recht model, korte mouwen en een V-hals. Dit shirt is klimaatneutraal gemaakt en GOTS-gecertificeerd. Het gewicht van de jersey is 155 gram per vierkante meter, een middelzware kwaliteit.

CC_EP04V - T-shirt van biologische katoen met V-hals
CC_EP04V - T-shirt van biologische katoen met een V-hals

Herkomst van de materialen

Dit T-shirt is gemaakt van Indiase biologische katoen en is ook verder verwerkt: spinnen, breien, verven en confectie zijn samengebracht in één bedrijf (verticale integratie) in Tamil Nadu, Zuid-India.

Ecologie

Het T-shirt is gemaakt van biologische katoen. Deze wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. In de productie van deze shirts wordt tevens veel aandacht besteed aan de CO2-reductie.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Daarnaast heeft het merk dat dit shirt produceert (Continental Clothing) de gedragscode van de Fair Wear Foundation getekend, wat betekent dat wordt toegezien op een goed sociaal beleid in de fabrieken en ateliers waar de kleding wordt geproduceerd. Dus: geen kinderarbeid of gedwongen arbeid, goede arbeidsomstandigheden, en faire beloning.

Maattabel CC_EP03V
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Wit
Fabrikant: Continental Clothing