Donkerrode Donegal dames-sweater

Aran Woollen Mills
AW_R858-009
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Ierse Aran Sweater van honderd procent wol

Donkerrode damestrui, gemaakt in Ierland van zogenaamde Donegal-wol. De naam Donegal verwijst naar het Ierse graafschap met die naam. Kenmerkend voor de Donegal-garens en de producten die ervan worden gemaakt zijn de kleine andersgekleurde vlokjes die erin zijn meegesponnen. In deze trui komt dat tot uiting in ietwat lichter rood gekleurde vlekjes. De naam Donegal heeft dus betrekking op de wijze waarop het garen wordt gesponnen. De trui heeft raglanmouwen, en naar buiten omkrullende boordjes aan hals en het uiteinde van de mouwen.


Donkerrode Donegal sweater van honderd procent wol
Donkerrode Donegal sweater van honderd procent wol

Aran Sweaters

De naam van de Ierse breierij Aran Woollen Mills waar deze trui is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.


Alles zien van dit merk

Het Ierse merk Aran Woollen Mills maakt zowel kleding als accessoires van wol, voor zowel dames als heren. Kijk hier voor een overzicht van de producten in de Ecotex webshop.

Maten AW 858
Materiaal: 100% merinowol
Kleur: Rood
Fabrikant: Aran Woollen Mills