Lichtblauwe jurk van tencel

Lanius
LN_11214_ light_denim
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Lichtblauwe jurk van tencel in verwassen denimlook

Een jurk in een verwassen denim-look, gemaakt van eenwat stevigere TENCEL kwaliteit. Aan de voorkant is een blinde knoopjessluiting aangebracht en in de taille is een bandje verwerkt. De jurk heeft een ronde hals en splitjes in de zijnaden. Vanwege de wassing hebben de doorgestikte naden een vintage-look.
Een ontwerp van het duurzame modelabel LANIUS.

  • Gemaakt van tencel
  • Denim-look
  • sluiting met knoopjes

Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 100% Tencel
Kleur: Lichtblauw
Fabrikant: Lanius
Reinigen: 30 graden
Gerelateerde Producten