Rood brei-en haakgaren van biologische wol

Filges
FG_323_14
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Natuurlijk rood geverfd garen van biologische wol

Garen van biologische wol, rood geverfd met natuurlijke kleurstof (cochenille)
Dit biologisch wollen garen is met natuurlijke kleurstoffen rood geverfd in een ambachtelijke ververij in Duitsland. De wol is biologisch gecertificeerd met het Bioland keurmerk en is afkomstig van biologische schapenhouderij in Duitsland.
De bolletjes wegen 90-100 gram.

Dit tweedraads garen kan gebreid worden met naalden nummer 3. De looplengte van 100 gram is 200 meter. We adviseren op 10 cm 16 steken en 25 rijen. Voor een trui in maat 38 is ongeveer 600 gram nodig.

Ecologie
De wol is afkomstig van schapen uit biologische veeteelt. De dieren worden daarin bijvoorbeeld niet preventief behandeld met chemicaliƫn tegen parasieten als luizen of vlooien. De dieren worden niet opgesloten maar moeten als er sprake is van stallen altijd naar buiten kunnen, mulesing is verboden en het aantal schapen dat wordt gehouden mag niet groter zijn dan het land kan hebben. M.a.w.: het mag de grond niet uitputten.

De kleurstof
Cochenille wordt gewonnen uit enkele schildluissoorten. Op welke manier de kleurstof wordt onttrokken is afhankelijk van het soort luis. Soms komt de kleur uit de huls rond de eitjes, soms worden de luizen zelf gedood, gedroogd en gemalen. De kleur rood die wordt bereikt, is ook bekend onder de naam scharlakenrood of karmijn.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: rood
Fabrikant: Filges
Reinigen: 30 graden wolwas