Lichtgrijs Albmerinowol breigaren

Schoppel Wolle
SP_albmerino_9200_naturel
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Lichtgrijs breigaren van ongeverfde Albmerinowol

Ongeverfde natuurwol in een van nature lichtgrijze kleur. De wol is door een speciale behandeling opmerkelijk zacht en volumineus, en gemakkelijk te breien. Op een bolletje van 50 gram zit ongeveer 100 meter. Voor een trui in maat 38 is ongeveer 450 gram nodig. Sinds 2009 wordt de wol op kleur geselecteerd en zodanig gemengd dat er verschillende natuurlijke tinten kunnen worden aangeboden. Het is pure, door weer en wind gevormde wol, waar geen verf aan te pas is gekomen.


Productspecificaties

Artikelnummer: SP_albmerino_9200_naturel
Samenstelling: 100% wol
Gewicht bolletje: 50 gram
Looplengte: ca. 100 meter
Naalden: nummer 5-6
Stekenproef: 10x10 cm 16 steken, 18 rijen
Wasvoorschrift:
Wasvoorschrft Albmerinowol





Herkomst van de wol

De wol ontleent zijn naam 'Albmerino' voor een deel aan de geografische herkomst, de Schwabische Alb, een landstreek in het zuidwesten van Duitsland. Het woorddeel 'merino' verwijst naar het merinolandschaap, ook wel Würtemberger schaap genoemd, een kruising tussen een inheems Duits ras en het van oorsprong Spaanse merinoschaap. Het merinolandschaap wordt al sinds 1785 gehouden in de Schwabische Alb.

Het merinoschaap (ook wel omschreven als 'de aristocratie van de schapen') levert een bijzonder fijne en zachte wol. Uit concurrentie-overwegingen mochten de schapen eeuwenlang niet worden geëxporteerd uit Spanje, maar vanaf de achttiende eeuw werden er uitzonderingen gemaakt op dit beleid. Om de wolkwaliteit van inheemse rassen te verbeteren werden die daarna soms gekruist met merinoschapen. Zo is het merinolandschaap ontstaan. In Nederland gebeurde iets dergelijks met het Kempische Heideschaap. Ook daarvan werd (eveneens in de achttiende eeuw) de wolkwaliteit verbeterd door kruisingen met Spaanse merino's.

Materiaal: 100% Duitse Alpenwol
Kleur: Grijs
Fabrikant: Schoppel Wolle
Gerelateerde Producten