Damesshirt van biologische wol en zijde

Engel
EN_794874
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Wijnrood damesshirt van biowol en zijde met korte mouwen

Shirt van fijne, wasbare biologische wol en zijde. Ideaal om te dragen onder een blouse of trui, maar ook gewoon als T-shirt. Gemaakt in een rekbare interlock jersey en met een ronde hals. De wol is machinewasbaar gemaakt met een innovatieve en milieuvriendelijke behandeling van de wol. GOTS gecertificeerd.


Wasbare wol

Deze wol is door een nieuwe en schone techniek machinewasbaar gemaakt. Hoe zit dit? Wol is een proteïnevezel, te vergelijken met menselijk haar, die bestaat uit microscopisch kleine schubjes die over elkaar liggen. Door wol machinaal te wassen komen deze schubjes als het ware met elkaar in de knoop, met als gevolg dat de wol krimpt en vervilt. Bij ‘gewone’ machinewasbare wol worden deze schubjes afgevlakt in een sterk vervuilende techniek waarbij veel chloor en water wordt gebruikt.
Dit artikel is machinewasbaar gemaakt door de zogenaamde plasmatechnologie. De plasma wordt gevormd door elektriciteit op een gecontroleerde manier door een een niet geleidend gas te jagen. Als de wol door dit plasmaveld wordt gehaald, volgt een reactie die de schubjes afvlakt en vervilting opheft. Deze schone techniek voldoet aan de strenge GOTS-eisen voor biologische textiel.

Materiaal: 70/30% biologische wol/zijde
Kleur: donkerrood
Fabrikant: Engel
Reinigen: 30 graden wolwas
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten