Damesvest van biologische wol

Engel
EN_584470_atlantik
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Blauw damesvest van biologische wolfleece

Warm damesvest van dikke wolfleece in een blauwe melangekleur, met een stevige ritssluiting die tot helemaal bovenaan doorloopt, een ruime kraag en twee in een naad verwerkte zakken aan de zijkant. Het vest is getailleerd maar de pasvorm is toch ruim.

  • Dikke wolfleece uit biologische schapenhouderij
  • Getailleerd
  • Bijzonder comfortabel
  • IVN-gecertificeerd

De wol van dit vest

Dit wol-fleece wordt gemaakt door de gesponnen wol eerst te breien, en vervolgens te vervilten waardoor het prettig aanvoelt en niet prikt. De gebruikte wol is afkomstig van merinoschapen uit biologische veeteelt. Dat betekent dat bestrijdingsmiddelen en insecticiden niet worden gebruikt op de weilanden en ook niet op het dier zelf. Mulesing wordt niet toegepast. Merinowol staat bekend om zijn sterke kroezing, fijnheid en zachtheid.

Wol is een proteïnevezel die lijkt op menselijk haar en wordt al sinds de prehistorie gebruikt om kleding van te maken. Wol werkt vochtregulerend: het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Daarnaast is wol isolerend en ademend, van nature vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten. Merinowol wordt bijzonder gewaardeerd om zijn fijnheid en zachtheid. De merinowol van dit vest komt uit Zuid-Amerika (Patagonië). Door de extreme temperaturen op de Patagonische vlaktes is de wol van de merinoschapen daar dichter en kroeziger, en wordt daarom door velen hoger gewaardeerd dan de Australische merinowol.
Voor het verven gebruikt producent Engel Natur uitsluitend reactieve kleurstoffen, die bijzonder goed aan de vezel hechten en bekend staan om hun hoge lichtechtheid. De wol is op een milieuvriendelijke manier (Naturetex-methode) machinewasbaar gemaakt.

De makers:

Engel Natur, gevestigd in het stadje Pfüllingen aan de voet van de Schwäbische Alb (een middelgebergte in Z-W Duitsland), is al ongeveer 35 jaar een van dé voorbeelden van een bedrijf dat consequent en voorbeeldig biologische grondstoffen gebruikt voor zijn producten. Engel Natur doet meer dan alleen ontwerp en verkoop, maar heeft ook een eigen productie-afdeling, een breierij. Directeur Gabriele Kolompar is een van de pioniers van het werken met biologische katoen en een van de drijvende krachten achter de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Materiaal: 100% biologische merinowol
Kleur: Atlantik melange
Fabrikant: Engel Natur
Gerelateerde Producten