Sweatstof van hennep en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_H044_wit
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Sweatstof van hennep en biologische katoen in offwhite kleur

Sweatstof van hennep en biologische katoen voor het maken van sweaters en relaxkleding
Deze sweatstof (55% hennep/45% biologische katoen) is milieuvriendelijk geproduceerd in een gebroken wit kleur. De stof is delicaat, modern en relaxed. Het doek is aan de binnenkant opgeruwd waardoor hij aangenaam zacht aanvoelt. De stof is heel geschikt voor het maken van sweaters en relaxkleding, maar wordt vanwege zijn goede vochtopnemende vermogen en anti-bacteriële eigenschappen ook toegepast voor luiers en dames hygiëne-producten. Het doek is 'prepared for printing' wat betekent dat het geschikt is om geverfd of bedrukt te worden.

Eigenschappen van hennep
Hennep is een van de sterkste natuurlijke vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriële en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H044 offwhite
Samenstelling: 55/45% hennep/biologische katoen
Breedte: 165 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Krimp: ca 8% in beide richtingen
Gewicht: 320 gr/m2
Wasvoorschrift:
Kleuren van deze stof

Zwart

Offwhite


Duurzame hennep

Hennep is zowel het materiaal van vroeger als het materiaal van de toekomst. Tot in de twintigste eeuw had hennep nog een aardig aandeel in de kledingproductie, maar het marktaandeel liep terug door de toename van katoen, de ontwikkeling van synthetische garens en het verbod op de hennepteelt in de VS en Europa, in de jaren 1930. Nu geldt hennep als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen, en heeft ook niet zoveel water nodig als bijvoorbeeld katoen.

Herkomst van het materiaal
De herkomst van de hennep is Noord-China, de biologische katoen is geteeld in India. De stof is gebreid in China.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Gewicht: 320 gr/m2
Kleur: wit