Herentrui van alpacawol

Kuna
AK true sweater
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Okergele herentrui van pure alpacawol

Sweater met lange mouwen en een V-hals, gemaakt van superzachte alpacawol. De gebruikte breitechniek geeft een decoratief melange-effect (okergeel en grijs). De onderkant, halsopening en de uiteinden van de mouwen zijn afgewerkt met een boordje.

De kwaliteit van de gebruikte wol is baby-alpaca, die niet afkomstig is van jonge dieren maar zo wordt genoemd vanwege de bijzondere fijnheid van de vezel: hoe fijner en dunner de vezel hoe zachter deze aanvoelt, hoe minder hij prikkelt en hoe lichter. De fijnheid zorgt er ook voor dat het ‘pillen’ van de wol (het ontstaan van kleine bolletjes) minimaal is.

  • Licht van gewicht

  • Superzacht

  • Comfortabel en luxueus


Alpacawol

De wol waarvan deze trui is gemaakt, komt uit Peru. De alpaca’s leven hier praktisch in het wild in het Andes-gebergte, op grote hoogtes waar een andere vorm van landbouw feitelijk onmogelijk is. Een keer per jaar worden de dieren geschoren. De verwerking (wassen, spinnen, breien) gebeurt in de oude Inca-hoofdstad Cuzco.
Alpacawol is fijner dan schapenwol en heeft ook een andere structuur: de vezel bevat holtes met lucht, wat bijdraagt aan de isolerende werking.

Verzorging van dit artikel

Laten luchten is beter dan wassen. Als het artikel toch gewassen moet worden, doe dit dan op de hand met lauwwarm water (minder dan 30 graden). Gebruik een wolwasmiddel en geen wasverzachter. Om de vorm goed te houden kan het vestje het best liggend drogen, zonder het van tevoren te centrifugeren. Ook het gebruik van een droogtrommel wordt afgeraden. 

Materiaal: 100% alpacawol
Kleur: geel melange
Fabrikant: Kuna
Reinigen: 30 graden handwas
Gerelateerde Producten