Biologisch linnen - lichte kwaliteit - gebroken wit

Ecological Textiles
ET_BW002 offwhite GOTS
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Lichte kwaliteit biologisch linnen in gebroken wit

Dit GOTS-gecertificeerde linnen is vrij licht van gewicht en geschikt om er bijvoorbeeld broeken, jurken of jasjes van te maken, maar het kan ook worden gebruikt als interieurstof. Linnen voelt prettig aan op de huid en neemt tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht op voordat het vochtig aan begint te voelen.

De stof is geweven in een platbinding. Geweven linnen kreukt vrij snel (een van de redenen waarom Georgio Armani er zo gecharmeerd van was) en geeft een relaxte uitstraling. Deze stof is voorgekrompen en is halfgebleekt, in overeenstemming met de vereisten van GOTS.

Linnen is een veelzijdig en duurzaam materiaal. De GOTS-certificering van garandeert ecologische en duurzame productie in optima forma en betekent ook dat in het hele productieproces volgens sociaal verantwoorde methoden is gewerkt. Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld en verwerkt in Frankrijk, en is gesponnen en geweven in Europa.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Specificaties


PRODUCTNAAM: ET_BW002 offwhite
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 140 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 220
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:
GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het verschil met 'gewoon' of conventioneel vlas is dat de GOTS-certificering je garantie is dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie

De stof is ongeverfd wat hem bijvoorbeeld ook geschikt maakt voor het maken van lijkwades en natuurbegraven.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 220 gr/m2
Kleur: Gebroken wit