Biologisch linnen - lichte kwaliteit - gebroken wit

Ecological Textiles
ET_BW002 offwhite GOTS
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Lichte kwaliteit biologisch linnen in gebroken wit

Dit GOTS-gecertificeerde linnen is vrij licht van gewicht en geschikt om er bijvoorbeeld broeken, jurken of jasjes van te maken, maar het kan ook worden gebruikt als interieurstof. Linnen voelt prettig aan op de huid en neemt tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht op voordat het vochtig aan begint te voelen.

De stof is geweven in een platbinding. Geweven linnen kreukt vrij snel (een van de redenen waarom Georgio Armani er zo gecharmeerd van was) en geeft een relaxte uitstraling. Deze stof is voorgekrompen en is halfgebleekt, in overeenstemming met de vereisten van GOTS.

Linnen is een veelzijdig en duurzaam materiaal. De GOTS-certificering van garandeert ecologische en duurzame productie in optima forma en betekent ook dat in het hele productieproces volgens sociaal verantwoorde methoden is gewerkt. Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld en verwerkt in Frankrijk, en is gesponnen en geweven in Europa.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Let op: voor al onze stoffen geldt een minimum bestelling van 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Om het materiaal te zien en te voelen kunt u een gratis staal bestellen van ca. 10x15 cm. Vergeet niet om het artikelnummer te vermelden, alsmede uw naam en adres.


Specificaties

 

PRODUCTNAAM: ET_BW002 offwhite GOTS
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 140 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 220
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:


GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het is je garantie dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie

Het GOTS-certificaat heeft altijd betrekking op een eindproduct. Elke bewerking die zo'n product na de certificering ondergaat door een bedrijf dat niet gecertificeerd is (bijvoorbeeld ervan knippen of er kleding van maken) maakt het certificaat ongeldig. Ecotex is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Kijk hier voor ons GOTS-bedrijfscertificaat.

Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 220 gr/m2
Kleur: Gebroken wit