Biologisch linnen - halfzware kwaliteit

Ecological Textiles
ET_BW003 natural light GOTS
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Halfzware kwaliteit biologisch linnen in 'natural light' kleur

Dit GOTS-gecertificeerde linnen heeft een halfzwaar gewicht (380 gram/m2) en is geschikt om er bijvoorbeeld broeken, jurken of jasjes van te maken, maar het kan ook worden gebruikt als interieurstof. Linnen voelt prettig aan op de huid en neemt tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht op voordat het vochtig aan begint te voelen.

De stof is geweven in een platbinding. Kleding van geweven linnen kreukt vrij snel (een van de redenen waarom bijvoorbeeld Georgio Armani er zo gecharmeerd van was) en geeft een relaxte uitstraling. Deze stof is voorgekrompen en is gebleekt met zuurstof, in overeenstemming met de vereisten van GOTS.

Linnen is een veelzijdig en duurzaam materiaal. De GOTS-certificering van garandeert ecologische en duurzame productie in optima forma en betekent ook dat in het hele productieproces volgens sociaal verantwoorde methoden is gewerkt. Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld en verwerkt in Frankrijk, en is gesponnen en geweven in Europa.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Let op: voor al onze stoffen geldt een minimum bestelling van 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Om het materiaal te zien en te voelen kunt u een gratis staal bestellen van ca. 10x15 cm. Vergeet niet om het artikelnummer te vermelden, alsmede uw naam en adres.Specificaties

PRODUCTNAAM: ET_BW003 natural light GOTS
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 140 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 380
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:
GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het is je garantie dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie
GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 380 gr/m2
Kleur: Natural Light