Blouses en shirts MET BIOLOGISCHE KATOEN

Ontdek hier blouses en shirts van biologische katoen, hennep, zijde of tencel. Vrouwelijk, met een mooie uitstraling, fair en milieuvriendelijk gemaakt.


Blouse zonder mouwen

Lichtbruin zomerjasje van biologisch katoen

Zomerblouse van hennep en biokatoen

Tuniek van hennep en biokatoen in mintkleur

Tuniek van hennep en biokatoen in navykleur

Witte kimonoblouse van hennep en biokatoen

Navyblauwe kimonoblouse van hennep en biokatoen

Lichtblauwe kimonoblouse van hennep en biokatoen

Kaftan van biologische katoen

Lichtbruin puff shirt van biologisch katoen

Ecru puff shirt van biologisch katoen

Jasje van biologisch katoen

Blouse-jurk van biolinnen en -katoen

Witte damesblouse van hennep

Blauwe damesblouse van hennep


Mooie blouses en shirts van huidvriendelijke en natuurlijke materialen

Bij het uitzoeken van een blouse of shirt wil je waarschijnlijk voorkomen dat je deze slechts op één broek of rok kan dragen. Blouses en shirts zijn juist kledingstukken waarmee je wilt combineren, waarin je kan stralen tijdens een ongedwongen avondje uit maar die je ook kan dragen naar je werk of in een formelere setting. 
Het mooist is dus als dames blouses en shirts allrounders zijn, waarin je er altijd goed uitziet en die bijna overal goed op staan. Maar ze moeten ook aan andere voorwaarden voldoen. Draagcomfort bijvoorbeeld. Je wilt dat ze prettig met je meebewegen en dat je je er vrij in kan voelen. Niet dat ze knellen of dat je voortdurend last hebt van een vervelend naadje.

Huidvriendelijk

Belangrijk zal ook zijn dat ze prettig aanvoelen op je huid. We zijn ervan overtuigd dat kleding die direct met de huid in contact komt geen schadelijke stoffen mag bevatten. Toch is dit vaak nog steeds het geval, bijvoorbeeld door het gebruik van zware metalen tijdens het verfproces. Sporen van de middelen waarmee stoffen worden behandeld gedurende het productieproces blijven altijd achter op de kleding, wat bij veel mensen leidt tot allergische reacties.
Ook synthetische vezels als polyester leiden vaak tot huidproblemen, nog afgezien van de grote impact die ze hebben op het milieu. Daarbij maakt het overigens niet uit of kleding is gemaakt van nieuw geproduceerde of gerecyclede polyester.
Om die redenen kiezen wij altijd voor blouses en shirts die zijn gemaakt van ‘ademende’ huidvriendelijke materialen waarin je je niet ‘opgesloten’ voelt. Natuurvezels hebben dat allemaal. Waar mogelijk komen de vezels waarvan de stoffen zijn gemaakt uit biologische teelt, wat betekent dat de planten niet zijn bespoten met milieu-onvriendelijke insecticiden en onkruidbestrijdingsmiddelen. Ook daarvan worden in kledingstukken vaak nog sporen aangetroffen. Bio is daarom niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je huid.

Voor onze dames shirts en blouses, maar ook voor andere kleding zijn daarom een aantal zaken bijzonder belangrijk voor Ecotex:

  • Goede modellen
  • Huidvriendelijkheid
  • Hoogwaardige materialen, liefst van natuurvezels uit biologische teelt
  • Milieuvriendelijke en sociale productie


Veel traditionele modemerken werken nog steeds met synthetische materialen. Heel vreemd is dat niet: de ontwerpers zijn immers vaak zo opgeleid, en soms is het gemakkelijker om met synthetische stoffen bepaalde ontwerpen of dessins te realiseren. Toch is dit aan het veranderen. Terwijl aan de ene kant de fast fashion nog altijd in omvang toeneemt, beseffen steeds meer jonge designers ook dat de ‘oude’ manier van produceren niet meer kan. Zij zijn aan de slag gegaan met nieuwe technieken, milieuvriendelijk gemaakte materialen en ethisch verantwoorde productiemethodes. Steeds meer laten ze zien dat je ook daarmee mooie kleding kan maken.