Witte damesblouse van hennep

HempAge
HA_DH165_wit
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Witte damesblouse met korte mouwen, gemaakt van 100% hennep

Geweven witte blouse van fijne hennep (120 gr/m2), met korte mouwen en een knopenlijst aan de voorkant. Door de fijne structuur en de natuurlijke eigenschappen van hennep (koel aanvoelend) is dit een perfect zomerartikel. De rug is iets langer dan de voorkant, de knoopjes zijn van parelmoer. Normal fit.

Blouse van honderd procent hennep

Hennep is zowel het materiaal van vroeger als het materiaal van de toekomst. Tot in de twintigste eeuw had hennep nog een aardig aandeel in de kledingproductie, maar het marktaandeel liep terug door de toename van katoen, de ontwikkeling van kunststoffen en het verbod op de hennepteelt in de VS en Europa, in de jaren 1930. Nu geldt hennep als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen, en heeft ook niet zoveel water nodig als bijvoorbeeld katoen.
Voor dit geweven shirt van honderd procent hennep worden alleen geselecteerde lange vezels gebruikt. De korte vezels die niet geschikt zijn worden vaak verwerkt met andere kortvezelige materialen, zoals katoen. Het spinnen en weven gebeurt in Fair Trade gecertificeerde fabrieken in China, confectie (eveneens fair) gebeurt in Polen.

Nog meer weten over hoe deze blouse is gemaakt?

 

Materiaal: 100% hennep
Kleur: wit
Fabrikant: HempAge
Reinigen: 30 graden
Gerelateerde Producten