Zomerbroek van 100 procent hennep quarts-kleur

Donkerblauwe zomerbroek van 100 procent hennep

Gestreepte jurk van hennep en biokatoen

Damesblouse van hennep en biologische katoen

Witte damesblouse van hennep

Blauwe damesblouse van hennep

Antracietkleurige damesbroek van hennep

Tabakskleurige damesbroek van hennep

Steengrijze damesbroek van hennep

Legging van biologische katoen en hennep

Zomerjurk van hennep en biologische katoen

Rok van biologische katoen en hennep

Blauwe sneakers met hennep

Taupe sneakers met hennep

Rok van hennep en biologische katoen

Groen dames T-shirt van hennep en biokatoen

Shirt van hennep en biokatoen


Dameskleding van hennep

Hennep wordt door velen beschouwd als de meest ecologische textielvezel. Geen wonder want hennep wordt milieuvriendelijk geteeld, zonder gebruik van insecticiden of onkruidverdelgers, heeft weinig water nodig, en is volledig composteerbaar.

Hoe kleding voelt en draagt, wordt voor een belangrijk gedeelte bepaald door de natuurlijke eigenschappen van de vezel. Hennep houdt weinig lucht vast en heeft geringe isolerende eigenschappen. Daarom voelt hennep fris en koel aan, wat het een ideaal materiaal maakt om er zomerkleding van te maken. Hennep neemt snel water op en geeft het ook weer snel af aan de lucht, wat op warme dagen zorgt voor comfort. Ook als je het direct op de huid draagt, voelt hennep prettig aan, al is het een wat stuggere en minder elastische vezel dan bijvoorbeeld katoen. Die relatieve stijfheid veroorzaakt ook dat het materiaal sneller kreukt, iets dat je met name ziet in geweven bovenkleding van honderd procent hennep. Het is een eigenschap die nu eenmaal hoort bij dit unieke materiaal en die voor velen ook weer charmant wordt gevonden.

Om de kreuk te verminderen wordt hennep vaak toegepast in een combinatie met (biologische) katoen. Een andere reden daarvoor is dat de productie van hennep nog steeds erg duur is, een gevolg van de lange productieketen. Door de menging met katoen is het mogelijk om kleding te maken waarin de natuurlijke eigenschappen van hennep toch goed naar voren komen, en tevens de kostprijs wordt gedrukt.