Natuurlijk geverfde loden van Kempische wol

Ecological Textiles
ET_GW164
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Indigoblauwe loden van Kempische wol

Stevige vervilte wol van het Kempische Heideschaap. Met een gewicht van 480 gram/m2 is deze loden stof perfect om er bijvoorbeeld winterjassen of colbertjes van te maken. De wol is vóór het spinnen geverfd en plantaardig blauw en zwart geverfd, waardoor een levendig melange-effect is verkregen.
De wol is afkomstig van Kempische heideschapen, die onder andere grazen in Nationaal Park de Meinweg bij Roermond en de Strabrechtse Heide bij Heeze-Leende. Het wollen doek is na het weven vervilt en voorgekrompen.

  • Lokale wol van het Kempische heideschaap
  • Voor jassen of colberts
  • Plantaardig geverfd

 

Voor alle stoffen geldt een minimumbestelling van een meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stof kan niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

Samenstelling: 100% wol van het Kempische Heideschaap
Breedte: 150 cm.
Gewicht: 480 gram/m2
Krimp: geen
Wasvoorschriften:


Kempische wol

 
De schapen die deze wol leverden, worden al sinds eeuwen gehouden in de Kempen, de streek in het Nederlands-Belgische grensgebied ten zuiden van Eindhoven. Van oudsher waren de Kempische heideschapen belangrijk als 'leveranciers' van vlees, wol en (niet onbelangrijk voor deze arme zandgronden) mest. De wolkwaliteit is goed. Dat wil zeggen dat de wol fijn genoeg is om er mooie textiel van te maken. Al in de Middeleeuwen werd de wol van deze lokale schapen gebruikt bij de vervaardiging van lakense stoffen die over heel Europa werden verhandeld. Tegenwoordig worden de Kempische Heideschapen vooral ingezet voor de begrazing van de heides, die in toenemende mate te lijden hebben onder vergrassing. Door de begrazing dragen deze schapen bij aan het herstel van de biodiversiteit.
Materiaal: 100% Kempische wol
Gewicht: 480 gr/m2
Kleur: Indigoblauw
Gerelateerde Producten