Natuurlijk geverfde loden van Kempische wol

Ecological Textiles
ET_GW164
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Indigoblauwe loden van Kempische wol

Stevige vervilte wol van Nederlandse herkomst. Met een gewicht van 480 gram/m2 is deze loden stof perfect om er bijvoorbeeld winterjassen of colbertjes van te maken. De wol is vóór het spinnen geverfd en plantaardig blauw en zwart geverfd, waardoor een levendig melange-effect is verkregen.
De wol is afkomstig van Kempische heideschapen, die onder andere grazen in Nationaal Park de Meinweg bij Roermond en de Strabrechtse Heide bij Heeze-Leende. Het wollen doek is na het weven vervilt en voorgekrompen.

  • Lokale wol van het Kempische heideschaap
  • Voor jassen of colberts
  • Plantaardig geverfd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Samenstelling: 100% wol van het Kempische Heideschaap
Breedte: 150 cm.
Gewicht: 480 gram/m2
Krimp: geen
Wasvoorschriften:


Kempische wol

 
De schapen die deze wol leverden, worden al sinds eeuwen gehouden in de Kempen, de streek in het Nederlands-Belgische grensgebied ten zuiden van Eindhoven. Van oudsher waren de Kempische heideschapen belangrijk als 'leveranciers' van vlees, wol en (niet onbelangrijk voor deze arme zandgronden) mest. De wolkwaliteit is goed. Uiteraard is de vezel grover en dikker dan die van het merinoschaap en daarom niet ideaal voor het maken van ondergoed, nachtkleding of artikelen die direct op de huid worden gedragen. Voor veel andere toepassingen is deze wol proma geschikt. Al in de Middeleeuwen werd de wol van deze lokale schapen gebruikt bij de vervaardiging van lakense stoffen die over heel Europa werden verhandeld.
Tegenwoordig worden de Kempische Heideschapen vooral ingezet voor de begrazing van de heides, die in toenemende mate te lijden hebben onder vergrassing. Door de begrazing dragen deze schapen bij aan het herstel van de biodiversiteit.
Omdat de stof is gemaakt van een honderd procent natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar materiaal (hij is geverfd met plantaardige verfstoffen), is hij ook geschikt voor natuurbegraven en het maken van lijkwades.

Download hier de folder

Folder Kempenwol
Materiaal: 100% Kempische wol
Gewicht: 480 gr/m2
Kleur: Indigoblauw
Gerelateerde Producten