Naturelkleurige flanel van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW016_2 natural GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige flanel van biologische katoen

Naturelkleurige flanel van honderd procent Egeische biologische katoen

GOTS-gecertificeerde flanel van 100% biologische katoen. Geweven in een platbinding en aan beide zijden enigszins opgeruwd (geborsteld) waardoor de stof zacht en warm aanvoelt. Het doek is niet gebleekt of geverfd maar geproduceerd in de natuurkleur. Dat brengt met zich mee dat het doek kleine donkere 'pitjes' vertoont, dit zijn de resten van de zaadbolsters van de katoenplant die bij het verven of bleken onzichtbaar worden maar die je bij een naturelkleur blijft zien.
Het doek is voorgekrompen (gesanforiseerd) waardoor de krimp beperkt is tot ca. drie procent.
Deze flanel heeft een hoog vochtopnemend vermogen en wordt meestal gebruikt om shirts, babykleding, ondergoed of nachtkleding van te maken.

NB: deze stof is feitelijk gelijk aan de flanel ET_TKW016-4 natural, die echter enkele centimeters breder is.

  • Aan twee zijden geruwd
  • Natuurlijke kleur - ongebleekt en ongeverfd
  • Hoog vochtopnemend vermogen

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW016_2 natural GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven en tweezijdig geruwd
Stofsoort: flanel
Krimp: ca 3% in de breedte en 3% in de lengte
Gewicht: 220 gr/m2
Wasvoorschrift:

Egeische biologische katoen

Als de katoen niet is gemengd met een ander materiaal (bijvoorbeeld hennep) werkt Ecotex vooral met biologische katoen uit Turkije, en dan met name uit het gebied rond de Egeische zee. Waarom juist deze katoen?

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie. Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

Ecotex (Ecological Textiles) is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Kijk hier voor het GOTS-certificaat van Ecotex (Ecological Textiles).

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 220 gr/m2
Kleur: Naturel