Voile van 100% biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW004_0 offwhite GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Witte voile van biologische katoen

Transparante voile van fijne biologische katoen in gebroken wit. Gemaakt van fijne garens die in een platbinding geweven zijn. Het doek is op een milieuvriendelijke manier (met zuurstof) gebleekt en heeft zo zijn witte kleur verkregen. Het doek is GOTS-gecertificeerd en voorgekrompen (gesanforiseerd). Door zijn structuur is deze lichte stof (75 gram/m2) perfect voor het maken van zachte sjaals of transparante blouses maar ook voor voeringen.

Deze voile is gemaakt van Egeïsche katoen uit het Zuid-Westen van Turkije. In Turkije wordt nog veel katoen verbouwd en bestaat nog een grote maakindustrie, zodat productie van het doek in de (relatieve) nabijheid van de katoenakkers kan geschieden. Onze in Turkije geproduceerde stoffen worden met de vrachtauto naar Nederland getransporteerd.Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

SAMENSTELLING: 100% biologische katoen
BREEDTE: 140 cm.
GEWICHT: 75 gram/m2
KRIMP: ca. 3%
CERTIFICERING: GOTS
GOTS-gecertificeerd
WASVOORSCHRIFTEN:

Kleuren van deze voile

Zwart

Wit


Egeische biologische katoen

Dit artikel is gemaakt van zogenaamde Egeische biologische katoen, die wordt geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Turkije. Het is voor ons een bewuste keuze om juist met deze katoen te werken. Dit zijn de drie belangrijkste redenen:

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie (spinnerijen, weverijen, breierijen, en bedrijven waar de stoffen worden gefinisht). Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 75 gr/m2
Kleur: Wit