Superfijne voile van 100% biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW004_1 offwhitePFP155cm
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Superfijne witte voile van biologische katoen

Superfijne voile van biologische katoen in gebroken wit. Voiles zijn de lichtste geweven katoenen stoffen die leverbaar zijn. Dit transparante doek is gemaakt van het fijnste garen van biologische katoen dat op dit moment maakbaar is, wat heeft geresulteerd in een gewicht van slechts 65 gram/m2. Perfect voor zomerse blouses, sjaals, voeringen. De stof is GOTS-gecertificeerd en voorgekrompen (gesanforiseerd).

Deze voile is gemaakt van Egeïsche katoen uit het Zuid-Westen van Turkije. In Turkije wordt nog veel katoen verbouwd en bestaat nog een grote maakindustrie, zodat productie van het doek in de (relatieve) nabijheid van de katoenakkers kan geschieden. Onze in Turkije geproduceerde stoffen worden met de vrachtauto naar Nederland getransporteerd.

Minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

SAMENSTELLING: 100% biologische katoen
BREEDTE: 155 cm.
GEWICHT: 65 gram/m2
KRIMP: ca. 3%
CERTIFICERING: GOTS
GOTS-gecertificeerd
WASVOORSCHRIFTEN:


Egeische biologische katoen

Dit artikel is gemaakt van zogenaamde Egeische biologische katoen, die wordt geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Turkije. Het is voor ons een bewuste keuze om juist met deze katoen te werken. Dit zijn de drie belangrijkste redenen:

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie (spinnerijen, weverijen, breierijen, en bedrijven waar de stoffen worden gefinisht). Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 65 gr/m2
Kleur: Wit