Terry van hennep en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_H162
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Witte terry van hennep en biologische katoen

Ongeruwde terry van hennep en biologische katoen voor het maken van sweaters en loungewear
Deze mooie ongeruwde terry is gemaakt van 55% hennep en 45% biologische katoen. Van deze blend is een hoogwaardige stof gemaakt die zowel zacht als luxueus is.
In vergelijking met een 'gewone' terry van honderd procent katoen, is deze iets minder 'plat', de garens zijn iets onregelmatig, wat de stof een relaxte look verleent. Het is de hennep die hier het verschil maakt.
Met zijn gewicht van 345 gr/m2 is deze stof zowel een veelzijdig als duurzaam. De voor de terry kenmerkende lusjes zorgen voor een groot vochtopnemend vermogen, alsmede voor zachtheid en comfort. Ideaal voor loungewear.

  • groot vochtopnemend vermogen
  • voor sportieve kleding of loungewear
  • 100% natuurlijke vezels, geen plastics

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.
Hennep is een van de sterkste vezels die er zijn. De vezel voelt prettig aan en kan direct op de huid gedragen worden. Hennep heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is volledig biologisch afbreekbaar. Omdat de hennepvezel relatief weinig lucht bevat heeft hij relatief geringe isolerende eigenschappen. Bijgevolg voelt hennep altijd koel aan. Het vochtopnemende vermogen van hennep is goed, en het staat vocht ook gemakkelijk weer af aan de buitenlucht.

Oorsprong van het materiaal
De hennep in deze stof werd geteeld in Noord-China, de biologische katoen is uit India. De garens en het doek zijn geproduceerd in China in een spinnerij/breierij die op alle gebieden in het productieproces voldoet aan Europese standaarden.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die eigenlijk geen natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom over het algemeen geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Eerst zien en voelen? Vraag dan hier een staal aan.

Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

55/45% hennep/biologische katoen
175 cm
345 gr/m2
gebreid
ca. 8% in beide richtingen
Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Gewicht: 345 gr/m2
Kleur: naturel