Fijn gebreide terry van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS004_4 naturel
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Fijn gebreide terry van biologische katoen in natuurkleur

Terry van 100% biologisch katoen voor het maken van onder andere babykleertjes
Een fijn gebreide terry van 100% GOTS-gecertificeerde Egeische biologische katoen. Het gewicht van 290 gr/m2 en de kleine lusjes die terry-stoffen karakteriseren, maakt deze stof bijzonder geschikt voor een meerlagig product. Het doek is op een milieuvriendelijke manier (zuurstofbleek) witter gemaakt, en voelt prettig aan. Door zijn hoge vochtopnemende vermogen en natuurlijke stretch is het perfect voor bijvoorbeeld baby- of kleuterkleertjes.

  • hoog vochtopnemend vermogen
  • huidvriendelijk
  • natuurlijke stretch

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Oorsprong van het materiaal
Deze stof is gemaakt van 100% biologische katoen, die is geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Oost- en Zuid-Turkije en daar ook tot doek is verwerkt. De zogenoemde Egeische katoen is bekend om zijn goede spinbaarheid, zachtheid, mooie kleur en lange vezellengte.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden. In biologische landbouw wordt tevens nadruk gelegd op goed watermanagement en organische bemesting van de grond.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.

Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% biologische katoen
160 cm
290 gr/m2
gebreid
ca. 6% in beide richtingen
Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 290 gr/m2
Kleur: naturel