Naturelkleurig hennep band keperbinding 20 mm

Ecological Textiles
ET_B0006020N
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurig band van honderd procent hennep

Band van honderd procent hennep voor afwerking van kleding of accessoires
Smalle band van 20 mm. breed en ca. 1 mm dik voor de afwerking van kleding of accessoires zoals tassen. De band is geweven in een stevige keperbinding en kan worden gebruikt als biesband, verstevigingsband, voor riempjes enz.
Het band is geweven met naturelkleurige garens, dus ongeverfd en ongebleekt. De kleur is verkregen tijdens het roten van de hennep, en is in die zin het resultaat van de invloed van regen, zonneschijn en aarde op de vezel. Per partij zijn daardoor ook kleine kleurverschillen mogelijk.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_B0006020N
Samenstelling: 100% hennep
Breedte: 20 mm.
Gewicht: 12 gr/m
Wasvoorschrift:


Herkomst van het materiaal

De hennep is geteeld in de EU, en daar gesponnen en geweven.

Ecologie

Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel. Omdat deze band ongeverfd is en gemaakt van een honderd procent biologisch afbreekbaar materiaal, is hij ook geschikt voor natuurbegraven en het maken van lijkwades.
Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel