Naturelkleurig hennep band keperbinding 25 mm

Ecological Textiles
ET_B0005025N
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurig band van honderd procent hennep

Band van honderd procent hennep, 25 mm breed
Vast geweven smalle band van ca. 25 mm. breed en ca. 2 mm dik, gemaakt van 100% Europese hennep. Het artikel is geweven in een keperbinding, waarvan de kenmerkende diagonale lijnen een visgraatmotief vertonen. Door het visgraatmotief is de band toch nog zeer flexibel.

Deze band is geweven met naturelkleurige garens, dus ongeverfd en ongebleekt. Dat betekent dat de kleur na het oogsten van de hennep wordt bepaald tijdens het roten ervan, door het samenspel van vezel, aarde, regen en zonneschijn. Het gevolg van dit natuurlijke proces kan ook zijn dat de kleur tussen verschillende partijen lichte verschillen kunnen vertonen.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

ARTIKELNUMMER: ET_B0005025N
SAMENSTELLING: 100% hennep
BREEDTE: ca. 25 mm.
DIKTE: ca. 2 mm
GEWICHT: 29 gr/m
WASVOORSCHRIFT:


Herkomst van het materiaal

De hennep is geteeld in de EU, en daar gesponnen en geweven.

Ecologie

Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel. Omdat deze band ongeverfd is en gemaakt van een honderd procent biologisch afbreekbaar materiaal, is hij ook geschikt voor natuurbegraven en het maken van lijkwades.
Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel