Wasbare wol voor vulling 90 gr

Ecological Textiles
GB_549 341 00 90
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Wasbare wol voor tussenlaag in kleding of plaids

Deze hoogwaardige nonwoven is ontwikkeld als vulmiddel om te watteren. Het kan worden gebruikt tussen twee stoflagen in bijvoorbeeld jassen maar ook in bijvoorbeeld plaids. Het wolvlies is gemaakt van 85% scheerwol en 15% Ingeo. Dat laatste is de merknaam van een soort PLA (Polylactyde of melkzuur), een duurzame, volledig afbreekbare en uit plantaardige grondstoffen – vooral mais of suikerriet -  gewonnen vezel. De natuurlijke eigenschappen van wol maken dit vlies zacht, warm en geven er een hoog draagcomfort aan. Bovendien is het machinewasbaar op 30 graden.

Het vlies wordt gemaakt in verschillende gewichten en diktes. In dit geval 90 gram per vierkante meter. Hoe hoger het gewicht, hoe dikker ook het materiaal.
Om dit vlies te maken en te zorgen voor een goede hechting, is de wol gemengd met de PLA en vervolgens zorgvuldig gekamd en gekaard. Hierdoor is een zeer regelmatig en luchtig aanvoelend oppervlak ontstaan dat gemakkelijk is te verwerken. Een natuurlijk en milieuvriendelijk geproduceerd hightech-materiaal. 

  • Wasbaar
  • Hoog draagcomfort
  • Milieuvriendelijk hightech-materiaal


Herkomst van het materiaal

Zowel de wol als de PLA zijn afkomstig uit Europa en zijn binnen de EU verwerkt. De wol is afkomstig uit diervriendelijke, maar niet-gecertificeerde schapenhouderij in Noorwegen, Zwitserland en Oostenrijk. Europese wetgeving stelt voorwaarden op het gebied van voeding, onderkomen, beschikbare ruimte e.d. Europese wol is sowieso mulesing-vrij. De wol voor dit product wordt binnen een relatief klein gebied verzameld en verwerkt, er zijn geen lange transportlijnen.

Ecologie

Wol is een duurzame, natuurlijke vezel die volledig afbreekbaar is. In de gebruikersfase is wol een van de meest duurzame vezels: het hoeft niet vaak gewassen te worden, de vezel regenereert zich door luchten en hoeft door zijn elasticiteit niet of slechts op lage temperatuur gestreken te worden.

Minimumhoeveelheid is 1 meter. Op maat geknipte stukken kunnen niet worden geretourneerd. Vraag daarom bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

Samenstelling: 85/15% scheerwol/PLA
Breedte: 150 cm.
Gewicht: 90 gr/m2
Dimenionale stabiliteit: beperkt als niet gequilt tussen twee lagen
Wasvoorschriften:

Materiaal: 85/15% wol/PLA
Gewicht: 90 gr/m2
Kleur: wit